Marți, 13 Februarie 2018 11:11

Transferuri pe ochi frumoşi la unul dintre cele mai importante licee din Ploieşti? Reclamaţia unui părinte

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un prahovean reclamă că solicitarea de transferare a copilului său, înscris în clasa a IX-a, de la o clasă de uman la una de real, la unul dintre cele mai mari colegii din judeţ, a fost refuzată de conducerea unităţii, în timp ce, la câteva zile distanţă, conducerea a acceptat mutarea unui elev cu o medie mai mică. Acest caz se întâmplă la Colegiul Naţional "Ion Luca Caragiale" din Ploieşti, unitate de renume, la care an de an mediile de intrare sunt foarte mari.

Părintele spune că fiul său a intrat în acest an în clasa a IX-a la "Caragiale", la o clasă de la profilul uman. La scurt timp, nemulţumit de propria alegere, copilul a cerut să fie mutat la o clasă de la profilul real, considerând că aceasta ar fi mai aproape de aptitudinile sale. "Copilul meu a intrat cu media 9,30 şi a avut o medie bună şi la finalul primului semstru. Am depus cerere la conducerea liceului şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Directoarea de la liceu mi-a spus că trebuie să aştept, pentru că transferuri se pot face abia la vară. La câteva zile distanţă - ce credeţi? - Consiliul de Administraţie a aprobat transferarea la real a unui elev cu o medie mai mică decât a băiatului meu", a povestit tatăl copilului, care reclamă că transferurile s-ar fi făcut în mod discriminatoriu.

Directorul unităţii de învăţământ, Carmen Băjenaru, susţine că reclamaţia părintelui este neîntemeiată: "Informaţia este falsă. Nu am avut nicio cerere de transfer la de uman la real în care copilul să aibă media 9,30. Listele privind transferurile au fost publicate la avizierul şcolii şi nu am primit nicio reclamaţie".

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova spune că are cunoştinţă de acest caz şi că, în urma verificărilor făcute, nu a găsit nicio problemă în privinţa deciziei luate de conducerea C.N. "I.L. Caragiale" Ploieşti. "Este de latitudinea Consiliului de Administraţie din fiecare unitate şcolară să analizeze aceste cereri, care pot fi aprobate sau nu. Ele se aprobă numai dacă media solicitantului este cel puţin egală cu ultima medie cu care s-a intrat la clasa respectivă. C.A.-ul nu este subordonat instituţiei noastre, el are în componenţă reprezentanţi ai administraţiei locale, însă noi am verificat acest caz şi nu am constatat nicio ilegalitate. Transferul celuilalt elev s-a putut face, întrucât media îi permitea să intre la clasa solicitată", ne-a comunicat Horia Toma, inspector general adjunct în cadrul ISJ Prahova. "Orice decizie poate fi atacată în instanţa de contencios de către persoanele nemulţumite", a completat oficialul din Inspectoratul Şcolar.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.