Joi, 08 Martie 2018 09:07

CLASA PREGĂTITOARE - Lista centrelor din Prahova în care se face evaluarea psihosomatică a copiilor, în vederea înscrierii în învățământul primar

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani începând cu 1 septembrie 2018 pot fi înscriși în clasa pregătitoare numai în urma unei evaluări psihosomatice care să demonstreze că aceștia pot face față cerințelor specifice primului an din învățământul primar. Aceasta se poate face până pe 23 martie, inclusiv.

Părinții trebuie să știe că rezultatele evaluării nu pot fi contestate, iar în cazul în care copilul nu primește un aviz pozitiv, nu poate fi înscris în clasa pregătitoare decât anul viitor, când va avea vârsta prevăzută de metodologie pentru înscrierea automată.

Documente pe care le prezintă părintele/ tutorele/ reprezentantul legal în vederea evaluării nivelului de dezvoltare psihosomatică a copilului :

> certificatul de naștere al copilului (original și copie )

> adeverința medicală „ Clinic sănătos- apt pentru școalăˮ ( original )

> CI/ BI al părintelui/ tutorelui/ reprezentantului legal care însoțește copilul la evaluarea nivelului dezvoltării psihosomatice (original și copie )

> ( unde este cazul) sentința de divorț pentru instituirea tutelei (copie)

Citiți și: Joi încep înscrierile la clasa pregătitoare, pentru anul școlar 2018 - 2019

În județ funcționează, în perioadă dedicată evaluării psihosomatice, 12 centre dedicate acestui proces:

 

 

 

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.