Luni, 12 Martie 2018 15:01

Peste 30.000 de cereri pentru clasa pregătitoare, în două zile de înscrieri. În Prahova s-au ocupat peste 1.000 de locuri

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi, pe 8 martie, s-a dat startul înscrierilor la clasa pregătitoare, iar până vineri seară la nivel național fuseseră depuse deja 31.601 de cereri, dintre care 28.112 cereri (89%) pentru copii cu vârsta de 6 ani (împliniţi până la data de 31 august 2018, inclusiv), iar 3.489 de cereri (11%) copii cu vârsta de 6 ani (împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2018), așa cum reiese din situațiile publicate de Ministerul Educației.

Prahova se numără printre județele cu cele mai multe dosare deja înregistrate, după ce, în numai două zile, aici au fost înscriși 1.170 de copii, dintre care 1.053 care vor avea 6 ani împliniți, cel târziu la 31 august. În total, unităților de învățământ de stat din Prahova le-au fost repartizate 5.928 de locuri.

Citiți și: Aproape 6.000 de locuri la clasa pregătitoare, în școlile din Prahova. Cum au fost repartizate unităților de învățământ

"În prima etapă, părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 26 martie, inclusiv. Cererea-tip se poate completa la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului, sau on-line, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educației Naționale. Validarea cererilor-tip completate on-line este obligatorie și se realizează în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui și a cel puțin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8.00 - 18.00 (luni-vineri). În data de 30 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, copiii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă", reamintește Ministerul Educației.

A doua etapă va avea loc în perioada 12 -18 aprilie, iar rezultatele acesteia vor fi afișate în data de 23 aprilie. Între 24 aprilie și 4 mai, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.