Joi, 12 Aprilie 2018 08:42

Joi începe a doua etapă a înscrierilor la clasa pregătitoare

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada 12-18 aprilie, părinții ai căror copii nu au fost înscriși, încă, la clasa pregătitoare, deși împlinesc 6 ani până la 31 august, pot depune noi cereri de înscriere.

Locurile disponibile, 969 în etapa a doua, la nivelul județului, au fost afișate de ISJ Prahova AICI.

De această dată, pe cererea-tip părinții pot completa cel mult trei opțiuni, pentru unități de învățământ la care mai sunt locuri disponibile, în ordinea preferințelor. Cererea trebuie depusă la școala de pe primul loc din lista de opțiuni.

Potrivit Metodologiei, ocuparea locurilor disponibile la unitatea de învățământ la care a fost depusă cererea de înscriere se realizează în ordinea stabilită prin aplicarea criteriilor de departajare, a criteriilor generale și a criteriilor specifice aprobate prin documentul amintit.

După 23 aprilie, Comisia de înscriere va centraliza locurile rămase disponibile după rezolvarea solicitărilor exprimate de părinți pentru prima opțiune din cererea de înscriere. După această procedură, comisia va repartiza copiii, în funcție de a doua, respectiv a treia opțiune, de asemenea respectând criteriile generale și specifice.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.