Marți, 15 Mai 2018 15:09

Ministrul Educației propune ca olimpicii naționali să devină automat studenți

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a declarat, marţi, la o dezbatere în Camera Deputaţilor, că vrea ca toţi câştigătorii olimpiadelor naţionale, până la nivel de menţiune, să fie înmatriculaţi în universităţi fără a mai susține concurs de admitere. ”Aş dori să vă spun, în premieră, că doresc să lansez în premieră publică idei legate de organizarea şi finanţarea olimpiadelor naţionale şi a concursurilor pentru elevi, în viitorul an şcolar. Ideile pornesc de la faptul că câştigătorii acestor olimpiade, până la menţiune, pot să fie înmatriculaţi la universităţile româneşti, fără concurs”, a declarat Valentin Popa în cadrul unei dezbateri din Comisia de Învăţământ a Camerei Deputaţilor, scrie Mediafax.

El vrea să propună și ca fazele judeţene ale olimpiadelor să se desfăşoare la fel ca examenul de Bacalaureat. ”Aş propune dezbaterii faptul că încă de la olimpiadele faza pe judeţ să existe subiecte unice pe ţară şi corectura să se facă în judeţe diferite, precum la Bacalaureat pentru a asigura o imparţialitate mai bună. Aş dori ca participarea la faza naţională, schimbată, să ajungă 60 poate 65 de elevi, câştigătorii fazelor judeţene. Şi să li se alăture 13 până la 18 din clasamentul naţional. Ar îmbina excelenţa cu distribuţia regională, pe judeţe”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Unele Universităţi din ţară acceptă fără concurs elevi care au obţinut premii la olimpiadele naţionale, dar acest lucru nu este reglementat la nivel național și, în prezent, este decis la nivelul fiecărei unități de învățământ în parte.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.