Miercuri, 11 Iulie 2018 10:29

TITULARIZARE 2018 - Peste 30.000 de dascăli susțin, miercuri, proba scrisă a examenului

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În 87 de centre de examen din toată țara are loc, miercuri, pe 11 iulie, proba scrisă a examenului de titularizare, la care anul acesta s-au înscris, așa cum arată cifrele furnizate de Ministerul Educației, 31.052 de candidați, față de numai 27.551 de candidaţi, în vara lui 2017. Dintre aceștia, 4.625 de candidaţi sunt absolvenţi din promoția curentă.

Din păcate pentru cei care dau astăzi examenul, șansele de a ocupa un post pe perioadă nedeterminată sunt destul de mici. Numai 4.502 de catedre titularizabile sunt disponibile. Dintre acestea, 3.354 de posturi didactice/catedre vacante sunt în mediul urban şi 1.148 în mediul rural.

Concurența este foarte mare și în Prahova, unde, potrivit listelor publicate pe portalul tituarizare.edu.ro, au fost validate, în vederea participării la titularizare, fișele a 1.109 candidați. Dar aceștia au la dispoziție doar 191 de posturi pe perioadă nedeterminată, 690 de suplinitori și 841 de catedre incomplete.

O raportare prezentată de Ministerul Educației, înaintea probei scrise de astăzi, arată că, la nivel național, cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: educatori/profesori pentru învăţământ preşcolar în limba română (1.094), învățători/profesori pentru învăţământ primar în limba română (882), muzică instrumentală (274) și educaţie fizică şi sport (287). Dintre disciplinele cu cei mai mulți candidați înscriși sunt menționate Limba și literatura română/pedagogia preșcolară și metodica desfășurării activităților instructiv-educative în grădinița de copii (5.405), limba și literatură română/elemente de pedagogie școlară și elemente de didactică generală aplicate disciplinelor din învățământul primar (4.176), limba și literatura română (2.735), educație fizică și sport (2.548) și limba și literatura engleză (1.877).

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în data de 17 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene în zilele de 17 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 18 iulie, până la ora 15:00. Rezultatele finale vor fi afişate la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul menţionat amintit, pe 24 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obțină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului, atrag atenția oficialii din Ministerul Educației. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în ședințe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 25 iulie.

În data de 26 iulie 2018 va avea loc repartizarea pe posturile didactice de predare vacante a cadrelor didactice titulare în învățământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care au participat la concursul naţional şi au obținut minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular.

Foto arhivă

 

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.