Vineri, 03 August 2018 09:13

Lotul României a obţinut patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori (EJOI) 2018

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La a doua ediţie a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI), elevii români au obţinut o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz.

Medalia de aur a fost obţinută de Alexandru Luchianov (clasa a VII-a/Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti), iar medaliile de argint le-au revenit lui Albert Antoniu Greaca (clasa a VIII-a/Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi lui Andrei Moldovan (clasa a VII-a/la Şcoala gimnazială nr. 79 din Bucureşti). Medalia de bronz a fost adjudecată de Luca Perju Verzotti (clasa a VII-a/Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti).

Competiţia s-a desfăşurat, în perioada 26 iulie - 1 august, la Innopolis (Tatarstan/Federaţia Rusă), iar la concurs au fost prezenţi 80 de elevi din 21 de ţări.

Olimpiada Europeană de Informatică pentru juniori (EJOI) se desfăşoară după regulile şi standardele Olimpiadei Internaţionale de Informatică (IOI). Participanţii sunt elevi din învăţământul secundar, cu vârsta de până la 15 ani, fiecare echipă având doi profesori coordonatori şi maximum 4 elevi.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.