Joi, 09 August 2018 10:30

Aur pentru România la Olimpiada Internaţională de Geografie

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Performanţă pentru România la Olimpiada Internaţională de Geografie. Patru elevi, dintre care trei din Iaşi, au urcat pe podium. Competiţia a avut loc în Canada, la Quebec, şi dintre cele 50 de ţări participante, România a fost pe primul loc, cu trei medalii de aur şi una de argint. Ajunşi acasă, elevii au fost primiţi cu aplauze.

Elevii români s-au clasat pe primul loc pe naţiuni, aceştia au obţinut trei medalii de aur şi una de argint.

Elevii laureaţi cu aur sunt Bianca Elena Solomon, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi, Andrei Sandu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional din Iaşi şi Manuel Cristian Foşalău, elev în clasa a XII-a, la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi, potrivit unui comunicat de presă al MEN transmis marţi.

La fel ca la ediţia de anul trecut, Omar Hamod (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti) a cucerit medalia de argint.

Echipa României a fost însoţită de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean de la Colegiul Naţional din Iaşi. La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Geografie au participat 160 de elevi din 43 de ţări.

„Sunt foarte mândru de rezultatul meu şi sunt bucuros că sunt ieşean şi am reuşit să aduc o medalie de aur, aproape că prima din lume!“, a declarat Andrei Sandu, olimpic

Bianca Solomon, olimpică: A fost o adevărată mândrie pentru mine. În momentul acela chiar am simţit, mă simt atât de mândră că sunt româncă şi că am putut să fac chestia asta pentru România!

Manuel Foşalău, olimpic: S-au desfăşurat în patru zile probele şi fost, trebuie să recunosc, obositor, dar a fost interesant. Subiecte foarte frumos făcute, accesibile, dar totuşi dificile ca să se facă o departajare.

Sursa: Digi24

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.