Joi, 09 August 2018 16:03

PLOIEŞTI: Proiect european pentru o grădiniţă nouă în Mitică Apostol

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile ploieştene vor solicita fonduri europene pentru realizarea a patru noi grădiniţe, una dintre acestea urmând să fie în cartierul Mitică Apostol, situat la periferia municipiului, în zona de vest. Consiliul Local a aprobat, în şedinţa de astăzi, o actualizare a listei de bunuri din patrimoniul municipiului, practic o formalitate necesară înainte de lansarea proiectului european.

Fără a vă plictisi prea mult cu detaliile, forul legislativ a aprobat, practic, o modificare în "inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al municipiului", aprobat iniţial printr-o hotărâre din 1999 şi modificat în mai multe rânduri de-a lungul anilor. În cazul de faţă, modificarea vizează un teren împărţit în două loturi, situat în strada Trestioarei nr. 27, din cartierul Mitică Apostol, teren pe care se doreşte amenajarea unui nou corp de clădire care să găzduiască grădiniţa.

Dintre cele patru obiective de acest gen pe care autorităţile doresc să le realizeze din fonduri europene, aceasta ar urma să fie singura grădiniţă cu program normal, celelalte trei fiind propuse lângă Liceul "1 Mai", lângă Şcoala "I.A. Bassarabescu" din 9 Mai şi pe strada Poştei nr. 23 şi să funcţioneze toate cu program prelungit. Telegrama a scris despre acest subiect încă de la începutul anului, când autorităţile prevăzuseră fonduri în bugetul pe 2018 pentru realizarea documentaţiilor tehnice.

MAI MULTE DETALII AICI:

4 grădiniţe noi la Ploieşti! Primăria speră să obţină fonduri europene

Tot în şedinţa de joi a Consiliului Local, aleşii ploieşteni au aprobat şi un proiect de preluare a unui teren de puţin peste 3.100 de metri pătraţi de la Liceul "1 Mai", dar şi o dezmebrare în două loturi a terenului de la şcoala din cartierul 9 Mai, ambele proiecte fiind de asemenea necesare în contextul demersurilor pentru realizarea noilor grădiniţe.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.