Marți, 11 Septembrie 2018 15:07

Centrul Județean de Excelență Prahova a început înscrierile pentru anul școlar 2018 - 2019

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Conducerea Centrului Județean de Excelență în Educație a publicat calendarul înscrierilor la cursurile organizate, la numeroase discipline, pentru elevii prahoveni dornici să facă performanță. Prima etapă este dedicată reânscrierii celor care au mai urmat cursurile CJE Prahova. Aceasta se va face în baza evaluării finale, inclusiv prin e-mail trimis până cel târziu duminică, 16 septembrie, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Pentru o mai bună procesare a solicitărilor, dacă cererea se va trimite prin e-mail, atunci mesajul va avea ca subiect disciplina si grupa la care se solicită reînscrierea (Exemplu: MATEMATICĂ GRUPA VI.1), au recomandat reprezentanții Centrului de Excelență.

Situația elevilor reînscriși, până la 1 septembrie, poate fi consultată AICI.

Începând de marți, 11 septembrie, și până pe 21 septembrie se derulează și etapa în vederea admiterii noilor cursanți, fără testare., pe baza performanțelor din anul școlar trecut. Între 24 și 28 septembrie va fi publicată lista elevilor admiși astfel.

"Elevii aflați la debutul ciclului gimnazial sau liceal (claselor a V-a, a IX-a sau in prinul an de studiu al disciplinei respective) nu pot fi admiși fără testare. Conform metodologiei de funcționare a Centrelor de Excelență, aceștia vor fi selectați pe baza unui test cognitiv și a unui test psihologic, adică în etapa destinată testării inițiale. Conform art 51 (1),(2) și(3) din Regulamnetul de Ordine Interioară CJEPH lista concursurilor naționale luate în considerare sunt urmatoare: Olimpiade nationale si internaționale, Concursuri scolare – 2018 cu finantare, Concursuri scolare – 2018 fara finantare, Concursuri scolare interjudetene- 2018. Elevii care nu vor fi admiși în această etapă(fără testare) vor fi considerați înscriși la testare fără a mai fi nevoie de o nouă cerere", informează CJE Prahova.

Ultimele locuri vor fi ocupate de elevii care vor obține cele mai bune rezultate la testarea organizată tocmai în vederea selectării lor, după următorul calendar:

24– 28 septembrie 2018 – publicarea locurilor disponibile pentru admitere prin testare

Până pe 8 octombrie – Perioada de înscrierea pentru admitere prin testare (poate fi realizată și prin e-mail)

9 octombrie 2018 – Publicarea listei elevilor care au solicitat admitere prin testare

Până pe 8 octombrie – Publicarea datei susținerii evaluării inițiale

"Elevilor participanți la cursuri în anul 2017-2018 și declarați admiși în urma evaluării finale, li se solicită, în regim de urgență, reînscrierea la cursurile din anul școlar 2018-2019, dacă cererea nu a fost predată profesorului coordonator(la momentul evaluării finale). Cererile se mai pot depune până în ziua de 16 septembrie 2018 la secretariatul CJEPH, din strada Gheorghe Doja, nr. 98 (sediul C.N. „I.L.Caragiale”), sau transmise pe e-mail, până la aceeași dată: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.", au transmis reprezentanții CJE Prahova.

Cererea de reînscriere pentru noul an școlar poate fi descărcată de AICI.

Cererea în vederea înscrierii fără testare, în baza performanțelor din anul școlar trecut, poate fi descărcată de AICI. Ea trebuie însoţită de copii ale diplomelor obţinute, vizate „conform cu originalul” de către conducerea şcolii de proveniență. Acestea se depun în format letric la secretariatul CJEPH, iar înscrierea nu se poate face decât în cadrul aceleiași discipline la care s-au obținut performanțele respective.

Cererea de înscriere la testarea inițială poate fi descărcată de AICI.

Conducerea CJE Prahova anunță că aceste cereri pot fi depuse numai în perioada dedicată acestei etape, iar un elev nu se poate înscrie decât la o singură disciplină, pentru că examinarea se va face la toate disciplinele în același timp.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.