Miercuri, 12 Septembrie 2018 10:18

Evaluările la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor avea loc în luna mai. Calendarul  complet al testărilor

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Educației a stabilit calendarul după care se vor desfășura testările din cadrul evaluărilor naționale care vor fi organizate în acest an școlar, la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.

Prima va avea loc evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a (EN II),  în perioada 7 - 10 mai. Probele scrise la Limba română și Limba maternă sunt programate în 7 mai, fiind urmate a doua zi (8 mai) de testele de Citire la cele două discipline. Proba de Matematică este prevăzută pentru data de 9 mai, în timp ce proba de Limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a) se va desfășura după următorul calendar: Limba română (14 mai), Matematică (15 mai) și Limba maternă (16 mai).

Și elevii claselor a VI-a vor susține, în luna mi, evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI). Proba la Limbă și comunicare va avea lor pe 22 mai, iar cea la Matematică și științele naturi pe 23 mai.

"Conform Legii Educației Naționale nr. 1/2011, rezultatele EN II și EN VI au ca scop elaborarea planurilor individualizate de învățare ale elevilor și preorientarea școlară, iar rezultatele EN IV sunt utilizate și pentru diagnoza de sistem, la nivelul acestui tip de învățământ (ciclul primar). Precizăm că rezultatele evaluărilor naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a se comunică doar părinților elevilor", au subliniat reprezentanții MEN.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.