Sâmbătă, 03 Noiembrie 2018 13:03

Modelele de subiecte pentru EN și Bacalaureat 2019 au fost publicate

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor susține examenele de finalizare a ciclurilor de învățământ gimnazial (Evaluare Națională) și liceal (Bacalaureat) după același format de subiecte ca în anul școlar anterior. Modele de subiecte au fost publicate, vineri seară, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Decizia ca structura subiectelor să nu fie modificată, pentru sesiunile de vara viitoare, a ost luată vineri, de ministrul interimar al Educației Naționale, doamna Rovana Plumb, după consultările avute cu reprezentanții profesorilor, părinților și elevilor.

Citiți și:  Fără teste grilă la Evaluarea Națională și Bac, în 2019

În urma întâlnirii organizate la sediul MEN, cei prezenți au solicitat în unanimitate ca examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat din anul școlar 2018-2019 să se desfășoare în aceleași condiții, fără a se modifica structura subiectelor propuse, a informat Ministerul Educației.

„Am solicitat consultări cu sindicatele din învățământul preuniversitar, cu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, cu Consiliul Național al Elevilor, cu cadrele didactice, pentru a lua cea mai bună decizie în ceea ce privește modul în care copiii noștri vor trece cu bine, în acest an școlar, Evaluarea Națională, respectiv examenul de Bacalaureat. Am ajuns la concluzia ca în timpul jocului nu se schimbă regulile. De aceea, în acest an școlar nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte”, a declarat doamna Rovana Plumb, ministru interimar al Educației.

Modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională pot fi văzute AICI.

Modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională pot fi văzute AICI.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.