Marți, 14 Noiembrie 2017 10:27

Vlad Constantin, zis Șomeru', trimis în judecată pentru șantaj, ultraj și infracțiuni de corupție, într-un dosar privind licitațiile pentru exploatările forestiere din Prahova

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au anunțat, luni, trimiterea în judecată a unui personaj cunoscut în Prahova de multă vreme și devenit celebru la nivel național după denunțul împotriva fostului deputat și președinte al PNL Prahova, Mircea Roșca, dar și după dezvăluirile mai recente privindu-l pe fostul procuror al DNA Ploiești Mircea Negulescu.

Citiți și: Afaceristul care l-a turnat pe Mircea Roşca are dosare grele pentru evaziune de milioane de euro

Vlad Constantin, zis Șomeru', este acuzat de comiterea a două infracțiuni de șantaj, a două infracțiuni de ultraj comise împotriva a doi funcționari publici, precum și a infracțiunilor de dare de mită și deturnare a licitaţiilor publice. Procurorii spun că "la datele de 12.02.2015, 20.04.2015, 08.05.2015, 13.05.2015, 19.06.2015 și 02.07.2015, în baza unei rezoluții infracționale unice, a ameninţat în mod direct pe un funcționar public cu atribuții de control, cu darea în vileag a unei fapte imaginare compromițătoare la adresa sa, respectiv că îl va denunţa la un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti asupra căruia i-a lăsat impresia că are influenţă, pentru ca persoana vătămată să sufere consecinţe penale prin intermediul unui act de justiţie viciat şi denaturat, în scopul constrângerii acestuia ca, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, să nu-i aplice sancţiuni contravenţionale pentru faptele constatate, să-i permită să exploateze, suplimentar şi ilegal, un număr de 36 de arbori şi totodată, să-i permită să exploateze partizii adjudecaţi cu ocazia licitaţiilor publice organizate de Direcţia Silvică Prahova contrar dispoziţiilor legale. Inculpatul a procedat în același mod și cu o altă parte vătămată, administratorul unei persoane juridice concurente, în scopul constrângerii acestuia ca, în timpul desfăşurării unor licitaţii publice de material lemnos, organizate de Direcţia Silvică Prahova, să nu liciteze împotriva sa pentru a putea adjudeca lemnul licitat la preţul de pornire".

Anchetatorii îl mai acuză pe Vlad Constantin că ar fi ameninţat, "prin intermediul unui apel telefonic si prin mesaje scrise un ofiţer de poliţie din cadrul I.J.P. Prahova – Serviciul Ordine Publică, cu săvârşirea unor fapte păgubitoare la adresa sa în scop de intimidare, respectiv că va denunţa organelor de urmărire penală presupuse fapte, neindicate în mod concret, de natură să atragă cercetarea penală ofiţerului de poliţie, printr-un act de justiţie viciat şi denaturat".

Odată cu acesta a fost trimis în judecată și Ion Tudora, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracțiunilor de luare de mită și deturnarea licitaţiilor publice. "La data de 25.02.2014, cu ocazia desfăşurării unei licitaţii publice pentru achiziţia de masă lemnoasă, organizată de Direcţia Silvică Prahova, în calitate de delegat al S.C. … S.R.L., persoană juridică participantă la licitaţie, a încheiat o înţelegere frauduloasă respectiv a acceptat propunerea inculpatului Vlad Constantin, reprezentant al S.C. …. S.R.L., societate de asemenea participantă la aceeaşi licitaţie, de a primi suma de 10.000 de lei pentru a nu licita contra celui din urmă pentru partida 135P/Valea Largă – Dogărie, în scopul adjudecării partidei respective de către inculpatului Vlad Constantin la preţul minim, denaturând prin aceasta preţul de adjudecare", mai notează procurorii din cadrul PCA Ploiești.

Inculpaţii sunt cercetaţi in stare de libertate, informează anchetatorii, dosarul lor fiind transmis Tribunalului Prahova.

"Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului în instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se încheie comunicatul PCA Ploiești.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.