Joi, 07 Decembrie 2017 07:57

Percheziții de amploare, joi dimineață, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Polițiști de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova și sprijiniți de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Matei Basarab” Ploiești, efectuează, joi dimineață, 52 de percheziţii a sediile unor societăți comerciale și la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni economice. La această oră au loc 52 de descinderi, în municipiul București și în județele Prahova, Bacău, Iași, Galați, Alba, Buzău și Dâmbovița.

Acțiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracțională specializată în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor.

"În perioada 2010 – 2016, 30 de societăți comerciale beneficiare ar fi influențat obligațiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidențele contabile proprii de operațiuni nereale. Pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală au fost folosite 10 societăți cu un comportament de tip fantomă. Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro din actele de evaziune fiscală și alte 300.000 de euro din infracțiunea de spălare a banilor", a anunțat IJP Prahova.

40 de persoane urmează să fie aduse la audieri.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.