Joi, 07 Decembrie 2017 13:04

Pompierii prahoveni au dat 59 de sancțiuni, în luna noiembrie, cluburilor și barurilor din județ

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a prezentat, joi, bilanțul verificărilor derulate, pe parcursul lunii noiembrie, la cluburi, baruri și discoteci din județ. 19 controale au fost efectuate, în weekenduri, în astfel de unități, fiind identificate, în total, 99 neconformități, dintre care 46 au fost remediate pe timpul verificărilor. "Neregulile constatate în teren au fost sancționate cu 59 avertismente și 40 de amenzi contravenționale, în cuantum de 97.500 lei. Dintre acestea, 2 amenzi în cuantum de 6.000 lei au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale ce vizează prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Totodată, din totalul locațiilor verificate în această perioadă, au fost identificate 7 obiective din categoria cluburi, baruri și discoteci, care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. În urma controalelor, nu au fost constatate încălcări grave privind securitatea la incendii, sens în care nu s-a impus aplicarea sancțiunii complementare de oprire a funcționării", precizează informarea transmisă de ISU Prahova.

Pentru perioada următoare, reprezentanții Inspectoratului anunță că se vor intensifica acțiunile de prevenire și va asigura prezența echipajelor de intervenție la evenimentele de amploare, în care sunt așteptați un număr mare de cetățeni, pentru realizarea rapidă a unor dispozitive operative în cazul apariției unor situații de urgență.

"Având în vedere faptul că perioada următoare se caracterizează printr-un aflux mare de persoane care aleg să-şi petreacă timpul liber în astfel de locaţii, ISU Prahova recomandă administratorilor/proprietarilor acestor categorii de obiective, următoarele:

  • respectarea numărului maxim de utilizatori prevăzut de legislaţia in vigoare, pentru aceste categorii de construcţii;
  • solicitarea sprijinului pentru acordarea asistenţei tehnice de specialitate în vederea întocmirii documentaţiei necesare obţinerii autorizaţiei de securitate de incendiu;
  • preocupare sporită pentru solicitarea acestui act administrativ care să asigure securitatea beneficiarilor", transmite ISU Prahova.

Verificările amintite mai sus au vizat modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, de către chiriași sau de către administratorii/proprietarii spațiilor. Printre aspectele urmărite pe durata controalelor au fost:

  • verificarea modului de asigurare a dotării cu mijloace tehnice de primă intervenție;
  • verificarea modului de exploatare a instalației electrice de iluminat și a sistemului de încălzire;
  • asigurarea condițiilor de evacuare în siguranță a persoanelor;
  • existența autorizației de securitate la incendiu;
  • reglementarea fumatului și utilizarea focului deschis.

De asemenea, pompierii au desfășurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu persoanele responsabile din cadrul acestor localuri publice, asupra modalităţilor practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor şi asigurarea primei intervenții în caz de incendiu.

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.