Joi, 07 Decembrie 2017 13:27

VIDEO - Prejudiciu estimat la peste 4 MILIOANE de EURO, în dosarul în care polițiștii prahoveni au organizat peste 50 de percheziții

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

40 de persoane au fost ridicate de polițiști și conduse la audieri, joi, în urma celor 52 de percheziții derulate de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. De la locațiile vizate, aflate în București și în județele Prahova, Bacău, Iași, Galați, Alba, Buzău și Dâmbovița, oamenii legii au ridicat documente, înscrisuri și bani.

Grupare infracțională ar fi  fost specializată în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor. În perioada 2010 - 2016, 30 de societăți comerciale beneficiare ar fi influențat obligațiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidențele contabile proprii de operațiuni nereale. Pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală au fost folosite 10 societăți cu un comportament de tip fantomă.

Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro din actele de evaziune fiscală și alte 3.000.000. de euro din infracțiunea de spălare a banilor, anunță IJP Prahova.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.