Marți, 13 Februarie 2018 15:37

Precizări oficiale ale Parchetului ICCJ privind situaţia de la DNA Ploieşti

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis astăzi un punct de vedere oficial cu privire la situaţia de la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, în urma scandalului mediatic declanşat de declaraţiile făcute de fostul deputat de Prahova Vlad Cosma, care susţine că anchetatorii de aici l-au obligat să ofere probe falsificate folosite pentru incriminarea unui alt parlamentar de la acea vreme, fostul coleg social democrat Sebastian Ghiţă. Vlad Cosma a publicat duminică o înregistrare video, conţinând şi mai multe înregistrări ambientale în care, pe lângă vocea lui, se mai aud, potrivit reclamaţiei, fostul procuror Mircea Negulescu şi şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea. Pe lângă publicarea acestui material, preluat cu mare interes de Antena 3, România TV şi alte instituţii mass-media, fostul deputat PSD Prahova a anunţat că a depus şi o plângere penală, pe numele celor doi anchetatori şi al altor doi procurori de la DNA Ploieşti.

În urma acestui scandal mediatic, reprezentanţii Serviciului Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie au vorbit public despre fapte de şantaj, afirmând că aveau informaţii că familia Cosma ar încerca discreditarea anchetatorilor, în speranţa de a obţine sentinţe favorabile în dosarul penal care îi vizează. De asemenea, astăzi, Parchetul de pe lângă ICCJ a publicat pe site-ul propriu un comunicat de presă cu privire la situaţia de la DNA Ploieşti.

"Ca urmare a solicitărilor mass-media de a prezenta un punct de vedere în legătură cu relatările jurnalistice referitoare la o serie de aspecte vizând activitatea unor procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Structura Teritorială Ploiești, Biroul de informare și relații publice este abilitat să comunice următoarele: Secția de urmărire penală și criminalistică efectuează cercetări într-o cauză penală constituită ca urmare a înregistrării unei plângeri penale și care vizează aspectele prezentate de către mass-media. Totodată, Inspecția Judiciară - din oficiu și la solicitarea președintelui Consiliului Superior al Magistraturii - efectuează verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare cu privire la aceleași aspecte. Conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție are deplină încredere că atât investigația penală cât și verificările prealabile vor fi efectuate cu profesionalism și vor elucida aspectele semnalate în mass-media", se arată în comunicatul de presă.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Fostul deputat PSD Vlad Cosma acuză că s-au falsificat probe într-un dosar DNA. Ce a răspuns Direcția Națională Anticorupție

REACŢIE oficială DNA Ploieşti în urma acuzaţiilor lui Vlad Cosma: Nu am falsificat niciodată probe

Andreea Cosma: Vlad Cosma nu se va prezenta la audieri, la DNA Ploiești. Fostul deputat a prezentat noi înregistrări

Luni, la câteva ore după declanşarea scandalului, la sediul central al DNA a fost audiat controversatul afacerist prahovean Răzvan Alexe, implicat alături de Vlad Cosma, de Mircea Cosma, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, şi de un fost director din CJ Prahova într-un dosar penal instrumentat de secţia anticorupţie de la Ploieşti şi care vizează atribuirea ilegală a unor contracte de întreţinere a drumurilor.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.