Marți, 13 Martie 2018 05:36

Crima din Mihai Bravu: Alexandru Rusu, bărbatul care și-a ucis iubita de 36 de ani, a fost condamnat definitiv la 22 de ani de închisoare

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Judecătorii Curții de Apel Ploiești au pronunțat, la finalul săptămânii trecute, sentința definitivă în cazul lui Alexandru Ștefan RUsu, bărbatul acuzat că și-a ucis iubita, în februarie 2017, și a încercat să-l omoare și pe fiul acesteia, de 12 ani, care a sărit să-și apere mama.

Tragedia de acum un an s-a petrecut în cartierul ploieștean Mihai Bravu. Victima, de 36 de ani, și concubinul său au at o mică petrecere, la care au fost invitate alte două tinere, între care una minoră, cărora bărbatul ar fi început la un moment dat să le facă avansuri. A fost refuzat, iar iubita lui a intervenit să le ia fetelor apărarea. Atunci, Alexandru a început să le amenințe cu un cuțit.

Cele două tinere au reușit să fugă, însă, pe Mariana, care avea 36 de ani și era mamă a doi copii, individul a înjunghiat-o de zeci de ori. Și unul dintre băieții acestuia a fost rănit, după ce a încercat să sară în apărarea mamei sale.

Bărbatul a părăsit locul faptei și s-a predat autorităților câteva zile mai târziu.

În primă instanță, în octombrie 2017, Alexandru Rusu a fost condamnat la 20 de ani și 8 luni de închisoare. Tribunalul Prahova l-a mai obligat pe inculpat la plata a 100.000 de euro, daune morale, către copiii victimei, și 5000 de euro, daune materiale, în contul cheltuielilor de înmormântare.

Vineri, însă, Curtea de Apel Ploiești a sporit pedeapsa, la finalul judecării apelului declarat de ambele părți, față de prima sentință. Alexandru Rusu a fost condamnat nu numai pentru uciderea femeii, ci și pentru loviturile aplicate minorului care a intervenit în conflict, încadrate acum la tentativă de omor: " Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 20 de ani şi 8 luni închisoare aplicată inculpatului Rusu Alexandru Ştefan în pedepsele componente. În baza art.386 Cod de procedură penală, schimbă încadrarea juridică a faptei săvârşite de inculpatul inculpatul Rusu Alexandru Ştefan, la data de 12.02.2017, persoană vătămată fiind M. D. R., din infracţiunea de lovire sau alte violenţe, prevăzută de art.193 alin.1 Cod penal, în infracţiunea de tentativă de omor, prevăzută de art.32 rap. la art.188 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.43 alin.5 C.pen., şi condamnă inculpatul pentru această infracţiune la pedeapsa de 6 ani închisoare, cu aplicarea art.396 alin.10 Cod procedură penală. (...)În baza art.38 şi art.39 alin.1 lit.b Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 20 de ani închisoare la care se adaugă o treime din cealaltă pedeapsă, inculpatul urmândă să execute pedeapsa finală de 22 de ani închisoare. (...)Menţine restul dispoziţiilor sentinţei, care nu sunt contrare prezentei decizii. Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Rusu Alexandru Ştefan împotriva aceleiaşi sentinţe".

 

 

 

Sursa foto: ph-online.ro

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.