Miercuri, 07 Noiembrie 2018 21:58

VIDEO - Un bărbat a căzut 30 de metri într-o prăpastie. Operațiune de salvare contracronometru, în Munții Baiului UPDATE

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipajele ISU Prahova și Salvamont Prahova au fost trimise să intervină, miercuri seară, în Munții Baiului, pentru recuperarea unui bărbat care a căzut aproximativ 30 de metri într-o prăpastie. "Salvamontiştii din Buşteni intervin în aceste momente pentru salvarea unei persoane căzută cca 30 de metri într-o prăpastie în Munţii Baiului! Au fost alertaţi şi salvamontiştii din cadrul SPJ Salvamont Prahova pentru a interveni ca resursă de sprijin , dacă va fi nevoie. Salvamontiştii au ajuns la locul evenimentului , au coborât la victimă, i-au acordat primul ajutor şi au ridicat-o din râpă prin troliere. Victima urmează să fie coborâtă de pe munte în aproximativ o oră. Informaţia transmisă iniţial a fost despre un tată care anunţa accidentul fiului, s-a crezut că e vorba de un copil, dar victima era un bărbat de 34 de ani", a anunțat Dispeceratul Național Salvamont.

Victima cooperează cu salvatorii. Bărbatul ar fi suferit o fractură la mână și traumatisme la cap.

La fața locului intervine și ISU Prahova, cu o autospecială de pompieri, o ambulanță SMURD și un UTV, numai acest din urmă echipaj reușind să înainteze până la locul producerii evenimentului.

Intervenția a început în jurul orei 18.00 și este încă în derulare, la ora transmiterii acestei știri (22.00).

UPDATE - Victima a fost recuperată la finalul unei operațiuni de salvare care a durat patru ore și jumătate, anunță ISU Prahova. Bărbatul a fost preluat de echipajul SMURD, pentru a fi transportat la CPU Sinaia.

Victima prezintă suspiciune de fractură la mâna stângă, traumatism cranio-cerebral și traumatism cranio-facial. Bărbatul este conștient și cooperant.

Operațiunea de salvare a durat patru ore și jumătate.

Sursa imagini: Dispeceratul Național Salvamont, ISU Prahova

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.