Joi, 08 Noiembrie 2018 16:55

VIDEO - Aproape 30 de persoane au fost săltate de mascaţi, în urma perchezițiilor de joi, în dosarul de proxenetism

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Polițiștii prahoveni și cei ai Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române care au efectuat , joi dimineață, 10 percheziții în Prahova, Brașov, Giurgiu și în București au adus la audieri nu mai puțin de 28 de persoane

"Trei descinderi au avut loc în municipiul București, patru în județul Prahova (câte două în Ploiești și Poiana Câmpina), două în județul Giurgiu (comuna Valea Dragului) și una în municipiul Brașov. Începând cu luna iulie a.c., polițiștii au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane, care racolau femei în vederea practicării prostituției, atât în țară, cât și în Marea Britanie. De asemenea, parte dintre persoanele în cauză facilitau practicarea prostituției, prin închirierea de imobile în acest scop", precizează IJP Prahova, în urma perchezițiilor de joi.

Polițiștii spun că gruparea închiria locuințe în diverse locații din țară, unde plasau temporar femei în vederea practicării prostituției. fetele ar fi ajuns să presteze, astfel, la Ploiești, Brașov, Pitești, București, Cluj și Timișoara. Strategia era ca locul de desfășurare a activității să fie schimbat rapid, cam la una-două săptămâni, după care afacerea se muta în alt județ. Locațiile erau schimbate frecvent, prostituatele desfășurându-și activitatea câte o săptămână sau două, după care plecau în alt județ.

Alte două persoane sunt bănuite pentru că ar fi pus la dispoziția proxeneților, contra unor sume de bani, cu titlu de chirie, spații în diferite imobile, înlesnind astfel activitatea infracțională.

La București, perchezițiile au vizat persoane bănuite că ar fi trimis femei și în Marea Britanie, pentru a practica prostituția.

"De la locațiile unde au avut loc perchezițiile, polițiștii au ridicat sume de bani (30.000 de lei și 2.000 de euro), telefoane mobile și un pistol tip airsoft (nesupus autorizării). De asemenea, au indisponibilizat, în vederea cercetărilor, un autoturism. 28 de persoane au fost aduse la sediul poliției în vederea audierilor, urmând ca, la finalul acestora, să fie dispuse măsurile legale ce se impun", au mai precizat reprezentanții IJP Prahova.

Acțiunea s-a desfășurat cu suportul tehnic al Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române.

La percheziții au participat luptători S.I.A.S. din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și echipe din cadrul  I.J.P. Prahova (Serviciul Criminalistic, Serviciul de Acțiuni Speciale, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Poliția Municipiului Câmpina și Poliția Municipiului Ploiești) și efective din cadrul Poliției Capitalei și I.P.J. Giurgiu.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile ”Matei Basarab” Ploiești.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.