Marți, 14 Noiembrie 2017 14:56

Peste 60.000 de naţionalişti polonezi au ieşit în stradă la Varşovia

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai multe grupuri naționaliste au organizat o manifestație care, oficial, sărbătorește independența țării dar care atrage în fiecare an din ce în ce mai mulți membri ai mişcărilor de dreapta din Polonia dar și din restul Europei. Conform estimărilor Poliției, peste 60 000 de oameni au ieșit în stradă.

Tineretul Polonez organizează acest miting din 2010 (cel puțin) dar inițial nu se strângeau decât câteva sute de oameni, informează Politico. Anul acesta co-organizatori au fost Mișcarea Națională și Facțiunea Radicală Națională.

Unii manifestanți, provenind din galeriile cluburilor de fotbal au strigat: „Polonia pură“, și „Afară cu refugiații“.

Ministrul de externe al Israelului a cerut autorităților poloneze să ia măsuri contra organizatorilor, deoarece ar fi fost scandate şi lozinci antievreieşti. Ministerul de Interne a ignorat toate sesizările, mai ales că la miting au participat suporteri ai partidului Lege și Justiție, aflat la guvernare.

 „A fost o priveliște frumoasă“, a declarat ministrul de interne, Mariusz Błaszczak. „Suntem mândri că atât de mulți polonezi au ales să ia parte la o manifestație legată de ziua independenței“, a declarat acesta.

Printre liderii de dreapta prezenți s-au remarcat Stephen Lennon de la Liga Engleză de Apărare, organizație care se luptă cu răspândirea Shariei în Marea Britanie și Roberto Fiore care se auto-descrie ca fascist.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.