Sâmbătă, 02 Decembrie 2017 09:47

Zeci de români răniți, în Germania, după ce clădirea în care locuiau a fost incendiată

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un imobil din Bergkamen (Germania, landul Renania de Nord – Vestfalia) în care locuiau 33 de români și opt cetățeni moldoveni, cu toții angajați ai unei firme de consturucții, a luat foc, vineri, presa germană scriind că incendiul ar fi fost provocat. MAE a anunțat că Oficiul consular a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre victime. "Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile locale, în imobilul afectat de incendiu locuiau 45 de persoane, printre care şi cetățeni români. 33 dintre persoanele afectate au fost spitalizate, urmare intoxicației cu fum, 7 dintre acestea fiind în stare gravă, fără a le fi pusă viaţa în pericol. O parte dintre persoanele spitalizate au fost externate", a anunțat Ministerul român de Externe.

Într-un mesaj ulterior, MAE a precizat că "în imobilul incendiat locuiau 45 de persoane, dintre care 33 erau înregistrate ca cetăţeni români, unele dintre persoanele rezidente având dublă cetățenie, printre care și cea română. Conform datelor obţinute de reprezentanții oficiului consular, toate persoanele spitalizate în urma producerii incendiului au fost externate".

Sursa citată a anunțat, sâmbătă dimineață, că"echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Bonn s-a deplasat în localitatea Bergkamen, la unul dintre locurile unde au fost cazați 10 dintre cetăţenii români, rezidenţi ai imobilului incendiat, pentru a le oferi asistenţă consulară. În urma discuţiilor, a rezultat faptul că aceştia lucrează în Republica Federală Germania în domeniul construcțiilor, pe baza unor contracte de muncă încheiate legal. Cetăţenii români nu au solicitat sprijinul Consulatului, declarând că nu au probleme cu documentele de identitate sau călătorie. Consulul le-a preluat datele de identitate și coordonatele de contact. Referitor la ceilalți membri ai grupului de locatari, precizăm că aceştia au fost cazați în diverse alte spații locative dintr-un oraș situat în vecinătate, aflându-se în siguranţă".

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, este consternat de incidentul care a avut loc în localitatea germană Bergkamen, într-o clădire în care locuiesc şi cetăţeni români, chiar de Ziua Naţională a României. Preşedintele Klaus Iohannis este foarte îngrijorat de faptul că un act de o asemenea cruzime, soldat cu zeci de răniţi, poate avea loc în Europa anului 2017 şi condamnă cu fermitate acest incident”, a transmis Administraţia Prezidenţială, după incident, menționând că șeful statului se interesează personal de această situaţie şi că aşteaptă ca ancheta autorităţilor germane să clarifice ”cu maximă urgenţă” circumstanţele în care a izbucnit incendiul despre care presa din Germania scrie deja că ar fi fost provocat.

Sursa foto: romaniajournal.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.