Luni, 12 Februarie 2018 13:34

Povestea tinerei care a ucis 100 de militanţi ISIS şi are o recompensă de 1 milion de dolari pe cap

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joanna Palani este o studentă în vârstă de 23 de ani din Danemarca. Dar, în acelaşi timp, are pusă pe cap şi o recompensă în valoare de 1 milion de dolari. De ce? Pentru că, indiferent dacă credeţi sau nu, Joanna ar fi ucis peste 100 de militanţi ISIS alături de trupele kurde în Irak şi Siria, notează publicaţia Adevărul.

„Pe capul meu stă scris 1 milion de dolari. E posibil să fiu capturată şi să fiu ucisă chiar dacă acum sunt în Danemarca“, zice chiar ea. „Ca lunetistă, puteam să fiu pe linia de front chiar şi pentru nouă zile la rând. Trebuia să fiu foarte calmă. Şi trebuia să mă concentrez ca să nu îmi piară atenţia măcar pentru un moment“, spune Joanna Palani, care este supranumită „Lady Death“. „ISIS vrea să mă captureze şi să mă transforme într-o sclavă sexuală. Dar îmi plac independenţa şi libertatea. Nu mi-e teamă că or să mă prindă, iubesc să fiu liberă şi asta mă ţine în priză. Doar aşa îi voi învinge“, a completat tot ea pentru „Daily Mail“. 

Joanna, care are origini iraniene şi kurde, s-a născut într-o tabără de refugiaţi din Ramadi, în urma Războiului din Golf. A tras cu o armă pentru prima dată la vârsta de 9 ani şi încă era o adolescentă în 2014 când a renunţat la facultatea din Copenhaga pentru a merge în Siria. Tânăra a scris atunci pe Facebook că simte un imbold „să lupte pentru drepturile femeilor, pentru democraţie şi pentru valorile europene pe care le-am învăţat la Copenhaga“.

S-a alăturat revoltei în desfăşurare împotriva guvernului sirian, în toiul Primăverii Arabe, prima dată luptând împotriva regimului Assad şi apoi contra ISIS, mai relatează Adevărul. A luptat în oraşul sirian Kobane, aflat la graniţa cu Turcia, alături de trupele kurde, ajutând şi la eliberarea fetelor Yazidi, care erau închise în închisori pe post de scalve sexuale.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.