Duminică, 11 Martie 2018 12:16

Satul natal al preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, a votat declaraţia de unire cu România

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Satul natal al preşedintelui moldovean Igor Dodon a votat sâmbătă o declarație simbolică de unire cu România. În jur de 500 de localnici din Sadova, între care primarul şi mai mulţi consilieri, şi-au pus semnătura pe document, potrivit Publika.md.

Până acum, aproximativ 110 de localităţi din diferite raioane ale ţării au semnat declaraţii simbolice de unire cu România.

De altfel, peste 200 de reprezentanţi ai administraţiei locale din Republica Moldova şi România s-au întâlnit sâmbătă la Iaşi pentru a solicita parlamentelor celor două state să emită o declaraţie comună "privind reîntregirea naţională prin Unirea celor doua state", scrie Agora.md.

Adoptarea declaraţiei de unire cu România vine după ce, anterior, şeful statului de peste Prut a criticat dur iniţiativa. În opinia lui Igor Dodon, aceste acțiuni atentează la suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Republici Moldova. ”Condamn în cel mai categoric mod acţiunile unor reprezentanţi din localităţile Republicii Moldova, dar şi indiferenţa, neglijenţa sau poate rea-intenţia a unor astfel de instituţii, cum ar fi Serviciul de Informaţii şi Securitate, Ministerul de Interne, Procuratura Generală, care ar trebui să contracareze aceste manifestări”, spunea Igor Dodon.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.