Duminică, 15 Aprilie 2018 11:58

SUA, pregătite de un nou atac. Consiliul de Securitate al ONU a respins propunerea Rusiei de condamnare a atacului din Siria

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Membrii Consiliului de Securitate al ONU au votat împotriva adoptării unui proiect de rezoluţie ce prevedea condamnarea acţiunii militare efectuate de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa în Siria, catalogată de Rusia drept o "agresiune" împotriva Siriei, informează site-ul cotidianului The Telegraph.

Statele Unite sunt pregătite să atace din nou dacă guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad va folosi iar arme chimice, conform declaraţiilor ambasadorului SUA la ONU, Nikki Haley, în cadrul unei întâlniri de sâmbătă  a Consiliului de Securitate al ONU în care a fost respinsă o rezoluţie a Rusiei care propunea condamnarea atacului din Siria, scrie Reuters.

Proiectul de rezoluţie stipula condamnarea de către Consiliul de Securitate a "agresiunii SUA şi aliaţilor săi împotriva Republicii Arabe Siriene" şi cerea "încetarea imediată şi fără întârziere a agresiunii împotriva" regimului de la Damasc.

„Suntem încrezători că am afectat programul de arme chimice al Siriei. Suntem pregătiţi să menţinem această presiune dacă regimul sirian este atât de iresponsabil încât să ne testeze determinarea. Dacă se vor folosi aceste gaze toxice din nou, Statele Unite sunt pregătite”, a declarat Haley.

Ambasadorul Marii Britanii la ONU, Karen Pierce, a afirmat în cadrul întrunirii că au existat „limite clare” în atacul aliaţilor şi că a fost vorba de o măsură luată pentru a se evita scăparea de sub control a situaţiei, relatează România TV.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Atac occidental în Siria. Care sunt țintele lovite

Reacţia lui Vladimir Putin după atacul din Siria

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasily Nebenzya, a declarat că atacul aliaţilor contra Siriei a fost „o agresiune” împotriva unui stat suveran. Nebenzya a acuzat Marea Britanie, Franţa şi SUA de „huliganism diplomatic” şi că au încălcat dreptul internaţional.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.