Duminică, 13 Mai 2018 09:31

Atac la Paris: Un mort și patru răniți. Agresorul a fost ucis de polițiști

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un om a murit şi patru au fost răniţi într-un atac cu cuţitul la Paris. Atacul a avut loc în centrul capitalei franceze, în apropierea Operei, pe o stradă cu multe restaurante. Atacatorul a fost împuşcat de forţele de ordine, dar nu a fost identificat. Organizaţia jihadistă Stat Islamic a revendicat însă atacul.

Atacatorul a lovit prima dată în jurul orei locale 21:30, în zona din apropierea Operei din Paris, cunoscută pentru viaţa de noapte. A înjunghiat un trecător, apoi şi-a continuat atacul, năpustindu-se cu cuţitul asupra oamenilor pe care îi întâlnea. Panicaţi, cei aflaţi pe stradă s-au baricat în barurile şi cafenelele din jur. Agresorul a încercat să intre în mai multe localuri, în căutare de victime, dar cei aflaţi înăuntru au reuşit să-i blocheze accesul. A fost oprit în cele din urmă de forţele de ordine.  

Opt persoane au fost rănite, dintre care două se află în stare gravă.

Atacatorul, care a strigat „Allah Akbar”, a rănit grav două persoane. Surse apropiate dosarului au anunţat că s-au înregistrat doi morţi, unul fiind agresorul, scrie AFP, 

După ce a câştigat alegerile anul trecut, Emmanuel Macron a promis că lupta cu terorismul islamic va fi o prioritate. Peste 230 de oameni au fost ucişi în Franţa, în ultimii trei ani, în atacuri inspirate de jihadişti.

Sursa: Digi24

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.