Luni, 05 Noiembrie 2018 10:55

Cea mai periculoasă mafie din Europa a ajuns in România! Procurorii italieni au intrat pe fir

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii italieni din Reggio Emilia au reusit să destructureze un grup infracţional care face parte din cea mai puternică mafie din peninsula italiana, Ndrangheta.

Cea mai puternică organizaţie criminală din Italia, temuta mafie calabreza Ndrangheta, luată pe sus de autorităţile italiene.

Euronews scrie ca Ndrangheta reusise sa isi creeze ramificatii in mai multe tari europene. 118 membri au fost condamnati la un total de 1.200 ani de inchisoare!

Procurorul Federico Cafiero De Raho, care se ocupa de antiterorism si de dosarele mafiei italiene, precum si de combaterea traficului de droguri, spune ca Ndragheta a devenit cea mai puternica organizatie criminala a ultimilor ani.

Intre cei 118 condamnati de judecatorii tribunalului din Reggio Emilia se afla si fostul fotbalist Vicenzo Iaquinta, campion mondial in 2006. El a primit 2 ani de inchisoare pentru deţinere ilegală de arme de foc, în timp ce tatăl său a primit 19 ani de temniţă pentru legături cu Ndrangheta.

Ndragheta este principala responsabila pentru traficul de droguri din America de Sud in Europa si a reusit sa aduca cocaina prin porturi precum Antwerp, Rotterdam si Amsterdam.

„Nimeni nu are in acest moment o stabilitate economica comparabila cu cea a societatilor aflate in spatele Ndragheta şi a altor astfel de organizaţii“, a spus procurorul Federico Cafiero De Raho.

Potrivit autorităţilor italiene şi a procurorului De Raho, Ndrangheta şi-a trimis oamenii chiar si in Romania.

„Într-una dintre investigatii s-a descoperit ca unele companii au fost infiintate in Romania sub acoperirea ca se ocupa cu operatiuni de reciclare. Aceste companii au facut afaceri in Italia, apoi s-au mutat in Marea Britanie", a mai spus De Raho.

Potrivit FBI, Ndrangheta are circa 6.000 de membri si se ocupa cu 80% din traficul de Cocaina din Europa.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.