Miercuri, 29 Noiembrie 2017 16:03

Campionul Garry Kasparov, la Bucureşti: „Rusia lui Putin, cea mai teribilă ameninţare cu care lumea se confruntă azi“

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Garry Kasparov, 54 de ani, fostul campion mondial de șah a susținut, ieri, la București, o conferință explozivă împănată cu sport, politică și business.

„Rusia lui Putin este, în mod evident, cea mai mare și mai teribilă amenințare cu care lumea se confruntă azi“. Așa sună unul dintre pasajele de început ale cărții „Vine iarna! De ce trebuie opriți Vladimir Putin și inamicii lumii libere“, semnată de Garry Kasparov, number one all time în șahul mondial.

„Pentru mine, un drum la Moscova înseamnă doar un bilet dus cât timp domnul Putin va fi la putere“, a rostit și ieri, la București, fostul campion mondial de șah, sugerând că viața sa e în pericol la orice vizită  în Rusia.

„Am auzit deseori spunându-se că Putin joacă șah. Nu! El joacă poker, pentru că acolo poţi câştiga dacă trişezi. Șahul e sută la sută transparent. Dictatorii urăsc transparenţa. Ei joacă la şantaj, prin intrigi. Dictatorii ca Putin, care sunt la putere mult timp, nu-şi permit strategii pe termen lung, pentru că la un moment dat se gândesc la supravieţuire“.

„Putin este problema Rusiei, dar în cele din urmă, va deveni problema tuturor. Dacă vorbim de un dictator care are la dispoziţie forţa nucleară, el va provoca pe toată lumea. Își va crea duşmanii de care are nevoie“.

"Mesajul nu este dacă Putin va ataca undeva. Întrebarea este când şi unde? O va face şi va găsi un loc pentru atac. Dictatorii nu se întreabă niciodată «de ce?», ci «de ce nu?»"

Stabilit în SUA, campionul de 54 de ani, o voce puternică în cadrul Opoziţiei Anti-Putin, s-a aflat ieri în premieră în România, unde a susținut un speech tumultuos la conferința „Making the right moves“, organizată de portalul profit.ro.

În perioada 1985-2000, Kasparov a fost campion mondial absolut în șah, el fiind cel mai tânăr deținător al titlului suprem din istorie, la 22 ani.

Sursa: GSP.ro

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.