Vineri, 05 Ianuarie 2018 16:31

Care sunt beneficiile unui fotoliu de masaj pentru sănătatea noastră?

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ultimii ani, terapia prin masaj a crescut în preferințele persoanelor sedentare, care își petrec majoritatea timpului la birou, în fața unui calculator și suferă de dureri îngrozitoare la sfârșitul programului de lucru. Însă, există momente în care timpul nu ne permite să ajungem la un salon de masaj și atunci singura soluție este să suportăm durerile și să luăm calmante sau nu. O soluție cu adevărat inovatoare și care te scapă de drumurile repetate la salonul de masaj sau la cabinetul unui kinetoterapeut este fotoliul de masaj. Cele mai noi modele de fotolii de masaj de pe piață au incorporate tehnologii de vârf care te ajută să beneficiezi de aceleași servicii ca cele dintr-un salon de masaj. Partea cea mai bună este că îl poți folosi oricând, dimineața înainte de cafea sau seara înainte de culcare, fără nicio problemă. Nu mai trebuie să stai acum după o programare, să pierzi timpul în trafic, să te enervezi și să dispară astfel toată starea de relaxare pe care ai dobândit-o în urma unei ședințe de masaj la salon. În plus, ceilalți membri ai familiei și musafirii tăi cu siguranță vor dori să se bucure și ei de câteva momente de masaj relaxant. Să vedem care sunt beneficiile unui fotoliu pentru masaj asupra sănătății noastre!

Alungă insomniile și crește calitatea somnului

Specialiștii susțin că 10-15 minute de masaj seara, înainte de culcare, te vor ajuta să îți detensionezi mușchii, să te relaxezi și să ai parte de un somn mult mai odihnitor. Oamenilor care suferă de insomnii sau chiar depresii le sunt recomandate ședințele zilnice de masaj. Acum aceste ședințe pot fi realizate chiar în intimitatea casei tale.

Fotoliul de masaj are un rol esențial în prevenirea depresiei. Se spune că folosirea acestuia în mod regulat duce la creșterea nivelului de endorfine și la reducerea anxietății. Cu alte cuvinte, dacă vei folosi un fotoliu de masaj, te vei simți mult mai fericit.

Reduce durerile

Durerile de spate reprezintă o realitate cruntă a persoanelor care lucrează mult prea mult la birou. Acestea pot fi eliminate cu ajutorul fotoliului de masaj. Vei vedea că de cum vei intra pe ușă, te vei descălța în grabă, vei fugi la fotoliu pentru o sesiune de relaxare și abia apoi seara poate începe. În acest fel vei elimina și oboseala și toată tensiunea acumulată de peste zi la locul de muncă și te vei putea bucura alături de familie de o seară frumoasă.

Tratează afecțiunile neuromusculare

Un studiu recent a arătat faptul că persoanele care lucrează la birou și realizează în fiecare zi aceleași activități își pot răni spatele, gâtul sau în cele mai multe cazuri, încheieturile. Există fotolii de masaj dotate cu tot felul de funcții speciale care tratează astfel de dureri și afecțiuni neuromusculare, cum sunt cele de la încheieturile mâinilor. În plus, câteva minute petrecute în fotoliul de masaj te vor ajuta să îți îmbunătățești flexibilitatea. De astfel, medicii recomandă ca la fiecare oră pe care o petreci pe scaun să iei o pauză de 10 minute în care să te plimbi. Acum poți transforma această pauză într-un lucru extrem de relaxant, câteva minute petrecute în fotoliul de masaj, care îți vor da multă energie și te vor ajuta să fii mai productiv în îndeplinirea sarcinilor de lucru.

După cum poți vedea, fotoliul de masaj are numeroase beneficii asupra sănătății noastre, motiv pentru care ar trebui să luăm în considerare investiția într-un astfel de mijloc de relaxare superior ședințelor de masaj din saloane.

Foto: emassagechair.com

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.