Marți, 09 Ianuarie 2018 16:16

A nins în Sahara. Dunele de nisip au fost acoperite de zăpadă

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În weekendul trecut a nins în Sahara, iar dunele de nisip au fost acoperite de zăpadă. Fenomenul rar a fost surprins de un fotograf local.

Serviciul meteorologic algerian a emis în weekendul trecut un avertisment rar, de ninsoare, pentru partea de vest a țării. Meteorologii anunțaseră 10-15 centimetri de zăpadă. Iar duminică noaptea, prognoza s-a adeverit.

O explozie de aer rece, asociată cu o presiune joasă, care se regăsește în vestul Mediteranei, a adus zăpada rară în Ain Sefra, un oraș algerian din deșertul Sahara, pe dunele și munții din zonă.

Un fenomen similar a făcut să ningă și anul trecut. Înainte de 2017, singura ninsoare înregistrată în regiune a căzut în februarie 1979, deși în cele mai înalte ținuturi din Algeria ninge la fiecare câțiva ani.

Locuitorii din Ain Sefra, dar și turiștii, s-au bucurat de fulgii de zăpadă, care s-au agățat parcă de dunele de nisip mai bine de o oră și jumătate.

A fost timp suficient ca un fotograf local, Zinnadine Hashas, să surprindă totul. Imaginile sunt spectaculoase și au fost publicate pe Earther.

Sursa: Ştirile TVR

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.