Joi, 08 Februarie 2018 14:57

Vizitaţi Prahova! Autorităţile fac aplicaţie de mobil şi tabletă pentru promovarea judeţului

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mii de localităţi care se respectă au aplicaţii informatice de promovare turistică, în care sunt incluse hărţi, liste de obiective sau informaţii despre transportul public ori evenimentele găzduite. Turistul care vrea să meargă la Barcelona, spre exemplu, are la dispoziţie mai bine de 100 de ghiduri de acest gen, pe care le poate descărca gratuit pe telefonul mobil sau tabletă şi le poate folosi în locul ghidului tipărit convenţional sau al hărţilor în format mare. În Prahova, judeţ cu un important potenţial turistic, o asemenea aplicaţie nu există, în afară poate de binecunoscutul TripAdvisor, care nu cuprinde, totuşi, o gamă prea variată de informaţii despre judeţ. Acest lucru s-ar putea schimba în următoarele luni, conducerea Consiliului Judeţean anunţând că în bugetul pe 2018 va aloca 10.000 de euro pentru elaborarea unei aplicaţii turistice.

Aceasta se va numi cel mai probabil "Visit Prahova" şi va cuprinde informaţii despre obiectivele turistice, de la cele naturale până la muzeele din judeţ, despre festivaluri şi evenimente, hoteluri, crame şi restaurante, gastronomie, tradiţii şi transport public, plus traseele Drumul Vinului, Drumul Fructelor, Drumul Voievozilor şi Drumul Sării. Evident, va exista o hartă interactivă, pe care doritorii pot selecta obiectivele care îi interesează şi care le poate calcula distanţa rutieră şi cea mai rapidă rută. Având în vedere că în ţară nu există o piaţă foarte extinsă pentru acest gen de servicii, autorităţile au anunţat că vor face o încredinţare directă, către o firmă cu care deja au o colaborare pentru realizarea de hărţi tipărite, aşteptându-se ca aplicaţia să devină disponibilă pentru Android şi iPhone undeva pe la începutul acestei veri.

"Dorim să creăm o aplicaţie care să fie disponibilă gratuit şi pe care să o poată descărca oricine doreşte să se plimbe prin judeţ, pentru informaţii despre obiectivele turistice, localurile de alimentaţie publică sau evenimente. Ţinând cont de specificul judeţului, vom solicita să existe şi o secţiune de prezentare, în care să fie informaţii şi despre sectorul economic şi mai ales parcurile industriale", a explicat preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader. Modelul ar putea fi luat de la Maramureş, care deja are o aplicaţie informatică foarte bine structurată şi cu o interfaţă "prietenoasă" faţă de utilizator, creată de aceeaşi firmă.

În prezent, la o căutare în magazinele de aplicaţii, putem observa că nici municipiul Ploieşti şi nici judeţul nu au un ghid turistic personalizat. Dacă privim rezultatele căutării, găsim totuşi mai multe aplicaţii de taximetrie, pizzerii sau starea vremii şi vreo trei despre transportul urban.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.