Joi, 08 Martie 2018 10:55

Google a lansat o versiune de Android care nu lasă aplicaţiile să folosească microfonul şi camera în background

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Următoarea versiune de Android va împiedica aplicațiile să utilizeze microfonul sau camera telefonului când acesta nu este utilizat activ.

Potrivit The Verge, primii pași au fost făcuți odată cu lansarea Android O, care a făcut pași mari pentru a arătat utilizatorilor ori de câte ori aplicațiile folosesc microfonul și camer, iar Google continuă eforturile odată cu lansarea Android P.

„Pentru a asigura mai bine confidențialitatea, Android P restricționează accesul la microfon, cameră și toți senzorii aplicațiilor care sunt inactive“, a anunțat Google în postarea de pe blogul oficial în care anunță lansarea noii versiuni.

„În timp ce UID-ul (identificatorul unic atribuit fiecărei aplicații, n.red.) aplicației este inactiv, microfonul raportează semnale audio goale și senzori care opresc evenimentele de raportare. Camerele utilizate de aplicația dvs. sunt deconectate și vor genera o eroare dacă aplicația încearcă să le utilizeze. În majoritatea cazurilor, aceste restricții nu ar trebui să introducă noi probleme pentru aplicațiile existente, dar vă recomandăm să eliminați aceste solicitări din aplicațiile dvs“, se mai arată în mesajul celor de la Google.

O primă variantă a sistemului de operare Android P este disponibila de astăzi, însă Google îi îndeamnă pe entuziaștii Android să evite instalarea acestei versiuni inițiale pe dispozitivele personale deoarece aceasta este destinată dezvoltatorilor de aplicații.

Sursa: Digi24

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.