Luni, 13 Noiembrie 2017 12:08

Fostul primar al Iaşiului, condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul UTI

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis, luni, condamnarea la patru ani de închisoare cu executare a fostului primar al Iaşiului Gheorghe Nichita. Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu a fost şi el condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare.

Sentinţa judecătorilor nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel. Judecătorii au mai decis că Nichita nu va putea ocupa o funcţie publică timp de trei ani după executarea pedepsei. De asemenea, au confiscat suma de 71.000 de lei de la Nichita.

Potrivit rechizitoriului, în cadrul proiectului de management inteligent al traficului rutier de la Iaşi, Nichita ar fi cerut mită un procent de 10% din valoarea contractului. Înainte de a primi efectiv banii, 3,6 milioane de lei din presupusa mită ar fi ajuns într-un cont în care ar fi fost depozitată special pentru Nichita, au precizat anchetatorii.

Pe lângă depozitul amintit, există şi alte servicii sau bunuri pe care Nichita le-ar fi primit. Astfel, anchetatorii notează că Nichita a primit echipamente electronice de 20.000 de lei, dar şi plata, în 2014, a unor cazări în Hong Kong şi Beijing (China), în valoare totală de 28.000 de lei. De asemenea, Nichita ar fi primit şi reducere de 30-40% din preţurile de cazare de la Hotel Marriot din Bucureşti, a căror valoare a fost calculată la 15.100 de lei.

Mai mulţi inculpaţi din acest dosar, inclusiv mituitorul Tiberiu Urdăreanu, au recunoscut faptele.

Sursa: Adevărul

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.