Marți, 14 Noiembrie 2017 12:38

VIDEO - Brazilieni prinși cu droguri pe Aeroportul Otopeni. Aveau în stomac DOUĂ KILOGRAME de COCAINĂ

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus, luni, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui Rodrigues Gomes Verice, în vârstă de 41 de ani şi  Lourenco Da Silva Eeslley, în vârstă de 19  ani, cetăţeni brazilieni,  pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc. "În data de 10.11.2017, ora 15.10, la PTF-Aeroport Henri Coandă, s-au prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din Sao Paolo, Brazilia - Zurich, Elveția (tranzit) - București, inculpaţii Rodrigues Gomes Verice şi Lourenco Da Silva Weslley împreună cu o altă persoană de sex feminin. Cu ocazia efectuarii formalităţilor de frontieră, existând suspiciuni că aceştia transportă substanţe interzise, persoanele în cauză au fost supuse unui control cu raze X, ocazie cu care au rezultat indicii că inculpaţii dețin în corp, în cavitatea stomacală, substanțe stupefiante. Prin  ordonanța  din data de 10.11.2017 a DIICOT-Structura Centrală s-a dispus examinarea fizică, inclusiv investigații și măsuri medicale pentru a se elimina substanțele sau obiectele străine despre care existau indicii că ar conține droguri din corpul inculpaților Rodrigues Gomes Verice și Lourenco Da Silva Weslley. La data de 10.11.2017, la sediul acestei direcții, în momentul în care a fost prezentă pentru exprimarea acordului în vederea examinării fizice, inculpata Rodrigues Gomes Verice a eliminat 15 (cincisprezece) cașete de culoare albă,  iar ulterior,la sediul Spitalului de Urgență Floreasca, a eliminat ultima parte din obiectele deținute în corp, respectiv 114 (unasutăpaisprezece) cașete, cantitatea totală  fiind de 1.537 grame de cocaină. De asemenea,  data de 10.11.2017 până la data de 12.11.2017, la sediul Spitalului de Urgență Floreasca, inculpatul Lourenco Da Silva Weslley a eliminat la rândul său obiectele deținute în corp, respectiv 43 (patruzecișitrei) cașete de culoare albă, în cantitate totală de 426,4 grame cocaină", anunță DIICOT.

Drogurile ar fi urmat să fie transportate până în Turcia, cu autocarul.

Inculpaţii au fost prezentaţi  Tribunalului Bucureşti cu popunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov. Operațiunea s-a derulat în colaborare cu  polițiști de frontieră din cadrul I.G.P.F- Centrul de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București-Otopeni și ai Biroului Vamal Otopeni-Călători.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.