Miercuri, 06 Decembrie 2017 14:25

Principesa Margareta devine Regină, conform Normelor fundamentale ale Familiei Regale a României - UPDATE

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din 30 decembrie 2007, sunt valabile noile Norme fundamentale ale Familiei Regale a României. Documentul semnat de Regele Mihai I prevede că "Seful Casei Regale a Romaniei, potrivit tuturor practicilor si conventiilor de astazi, este de jure sau de facto Suveran, in termeni de autoritate asupra Casei Regale a Romaniei, la orice moment. Imediat dupa decesul Sefului Casei Regale a Romaniei, fara vreo proclamatie ulterioara, Mostenitorul Evident sau Mostenitorul Prezumptiv, in functie de cine va fi in viata si primul in linia de succesiune la acel moment, va primi din acea clipa titlul si apelativul de Rege sau Regina, indiferent de pozitia Familiei ca Dinastie domnitoare sau ne-domnitoare si indiferent daca, mai tarziu, va alege sau nu sa nu foloseasca un asemenea titlu sau apelativ."

Același document stabilește și ce rand va avea Principele Radu, soțul Principesei Margareta: "In cazul unei viitoare femei Sef al Casei Regale a Romaniei, consortul sau va primi titlul de «Alteta Sa Regala Principele Consort al Romaniei» (ad personam), potrivit articolului 1 (7), titlu, rang si apelativ care va precede orice alt titlu, roman sau strain, pe care il poate avea, pe durata mariajului si numai pe durata vietii sotiei sale si numai atata timp cat aceasta ramane Sef al Casei Regale Romane".

Normele fundamentale ale Familiei Regale a României se găsesc, integral, AICI.

UPDATE - Ce a decis Principesa Margareta, cu privire la utilizarea apelativului "Regină"

1 comentariu

  • Link la comentariu nicu tanase Joi, 07 Decembrie 2017 01:39 postat de nicu tanase

    Regina Margareta! Frumos nume! Si Radu, un tip istet, onorabil. Nu am ce sa adaug. Sunt de acord cu tot ce au vorbit Mircea Badea dar si Radu Banciu despre Casa Regala.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.