Joi, 07 Decembrie 2017 11:00

Majorare cu 240% a bugetului pentru Educație, în 2018. Pe ce se vor cheltui banii

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Educației Naționale va primi, în 2018, un buget de 23.794,4 milioane lei, ceea ce înseamnă o majorare cu 240,9% față de 2017, potrivit proiectului de lege adoptat miercuri de Guvern, referitor la bugetul de stat pe anul 2018. Creșterea este argumentată, însă, prin faptul că, din ianuarie, din bugetul Ministerului Educației Naționale se vor plăti și drepturile salariale ale personalului din învățământul preuniversitar de stat.

Citiți și:  Din ianuarie 2018, primăriile scapă de plata salariilor din învățământ

Fără aceste sume, creșterea pentru Educație este mult mai mică. "Este pentru prima dată când PIB-ul României depăşeşte 200 de miliarde de euro. Suntem consecvenţi în ceea ce priveşte priorităţile - sănătate, educaţie, infrastructură - creşterile fiind de 17% la sănătate, 16% la educaţie, iar pe investiţii, o creştere cu 42% faţă de 2017", a anunțat, la începutul ședinței de Guvern, premierul Mihai Tudose.

La jumătatea lunii noiembrie, ministrul Educației, Liviu Pop, anunța cel mai mare buget alocat Educației în ultimii 10 ani. "Avem un buget maximal, dacă îl pot numi așa. Cel mai mare buget din ultimii 10 ani. Eu cred că e important și pe zona universitară să eficientizăm costurile, să asigurăm toate costurile salariale. Așa cum bine știți, la rectificarea bugetară am alocat o parte din sentințele judecătorești, tot ce înseamnă creștere salarială am acoperit. Rămâne să ne vedem anul viitor cu un buget mult mai consistent și mult mai eficient folosit", a declarat Liviu Pop.

Citiți și: Liviu Pop: În 2018 vom avea cel mai mare buget al Educației din ultimii 10 ani

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.