Vineri, 12 Ianuarie 2018 06:17

Victor Ponta ar fi primit, joi, cetățenia sârbă (presă)

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ziarul sârb Blic afirmă că, pe 11 ianuarie, fostul premier al României Victor Ponta a primit cetăţenia Serbiei. Bilc citează surse guvernamentale de la Belgrad, potrivit stirileprotv.ro. Ponta ar fi făcut o vizită în 2017, când a anunţat că România va continua să susţină integrarea ţării vecine în UE, iar în 2016 a fost invitat la o sesiune a Parlamentului Serbiei. Tot în 2016, Ponta a devenit, conform propriilor declarații, consilierul lui Aleksandar Vucic, pe atunci premierul Serbiei, iar în prezent preşedinte. În perioada când era şeful guvernului de la Bucureşti, Ponta a avut o relaţie foarte bună cu Vucic, propunând crearea unui grup regional de ţări cu poziţii comune, împreună cu Bulgaria.

În Serbia se află, în prezent, și fostul deputat Sebastian Ghiță, cunoscut ca un apropiat al lui Ponta și coleg de dosar DNA cu cumnatul acestuia, Iulian Herțanu. Ghiță a fugit din țară în decembrie 2016.

Potrivit referatelor DNA, Ghiţă ar fi părăsit ţara pentru că ar fi ştiut că i se deschide un nou dosar, pentru că ar fi cerut bani pentru campania electorală lui Ponta.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.