Vineri, 12 Ianuarie 2018 08:39

Anchetă la Satu Mare, după ce o fetiță de 1 ani și jumătate a murit din cauza varicelei

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O anchetă are loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, unde o fetiţă de 1 an şi jumătate, diagnosticată cu varicelă, a murit în cursul zilei de joi după ce medicul care a consultat-o prima oară nu a considerat necesară internarea. Mama fetiţei a cerut să plece acasă, iar a doua zi copila s-a stins din viață. ”La UPU Satu Mare a fost adusă, miercuri seara, o fetiţă de un an şi jumătate din localitatea Stâna, cu suspiciune de varicelă şi febră 39 de grade, iar pediatrul a considerat că nu se impune internarea. Fetiţa a rămas într-un salon provizoriu peste o oră, după care mama a solicitat să plece acasă. Joi dimineaţă a revenit cu copilul. Fetiţa a fost consultată de un pediatru de la Infecţioase care a constatat apariţia unor pete pe corp, menţionând că se impune transferul la UPU Cluj-Napoca”, a spus Constantin Demian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare, pentru Mediafax.

Potrivit acestuia, citat de sursa amintită, s-a solicitat o ambulanţă, dar starea fetiţei s-a degradat, a intrat în stop cardiac şi au fost efectuate manevre de resuscitare, fără rezultat, astfel că după ora 14.00 a fost declarat decesul.

Demian a mai precizat, pentru sursa citată, că familia nu a depus încă o plângere, dar la nivelul spitalului s-a constituit o comisie medicală pentru stabilirea împrejurărilor care au dus la decesul fetiţei şi a fost sesizată Comisia de analiză a deceselor. În cazul în care comisia de anchetă va constata o culpă medicală vor fi sesizate Colegiul Medicilor, instanţele şi Poliţia, a mai anunțat reprezentantul spitalului.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.