Vineri, 12 Ianuarie 2018 10:01

Familia Regală a decis să părăsească Palatul Elisabeta

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Casa Regală va părăsi Palatul Elisabeta după data de 5 februarie, a anunțat, vineri, Antena 3. Vestea vine după ce, în urmă cu două zile, Guvernul a dat aviz negativ propunerii de lege ce prevedea acordarea Palatului Elisabeta Casei Regale.

 „Nu s-a primit la Casa Majestății Sale nicio ofertă din partea RAAPPS pentru a prelua cu chirie Palatul Elisabeta. Nu au început discuțiile dintre Casa Majestății Sale Custodelui Coroanei și RAAPPS cu privire la acest subiect. După data de 5 februarie 2018, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, va acționa conform legislației în vigoare. Majestatea Sa își manifestă speranța că parteneriatul cu instituțiile Statului va continua, pentru ca activitățile Familiei Regale în sprijinirea intereselor fundamentale ale României să aibă loc în viitor, așa cum s-a întâmplat de 20 de ani încoace. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, își reafirmă angajajmentul de a duce mai departe legământul tatălui său, Regele Mihai, față de Coroană și față de Națiune, în prezent și în viitor”, se arată în comunicatul Casei Regale, citat de Antena 3.

Premierul Tudose anunțase că a primit din partea urmașilor Regelui Mihai o cerere de chirie pentru reședința respectivă.

Palatul a fost dat în folosința Regelui Mihai, ca fost șef de stat. Palatul a găzduit evenimentele publice și private ale Familiei Regale. "Am primit o solicitare de chirie de la cancelaria..., o chestie un pic ciudată, că sunt dispuşi să plătească orice chirie, dar cu o perioadă de graţie de un an. Pe româneşte, un an să nu plătească. Dacă în timpul ăsta se va da o lege că au dreptul să folosească gratuit, evident că dispare contractul acela de închiriere şi intră pe lege. dacă nu se va da, ei oricând pot să denunţe contractul. Adică mai stăm noi un an băgaţi pe aici şi mai vedem noi ce facem... Nu merge. Adică, eu mai spun o dată, pot să spun Regele Mihai fiindcă a fost rege al României. A fost rege şi avea un regat. Era România regat. Astăzi, România e republică. El a fost un rege, Regele Mihai, dar regina... nu ştiu cine... Mă scuzaţi, dar e republică pe aici!... Putem să ne proclamăm orice, facem o fundaţie şi ne proclamăm orice. Nu mai există ceremonialul de încoronare... Păi încoronare la ce? Că nu ai jucăria”, a declarat, miercuri, Mihai Tudose.

La finalul lunii decembrie, acesta a spus că membrii Casei Regale pot să închirieze Palatul Elisabeta dacă doresc acest lucru.

Citiți și:  Lovitură dură pentru urmașii Regelui Mihai. Anunțul făcut de premierul Mihai Tudose, despre Palatul Elisabeta

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.