Marți, 13 Martie 2018 09:24

Guvernul respinge scăderea impozitului auto. Motivul: Scăderea veniturilor la bugetele primăriilor cu 42 la sută

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul se opune proiectului care propune reducerea impozitului auto pentru masinile cu motoare mari. Motivul? Astfel s-ar diminua veniturile la bugeturile primariilor cu peste 40%. Decizia Executivului este salutată şi de specialiştii din domeniul auto, care spun ca doar prin respingerea proiectului România are şanse să nu se transforme într-un cimitir al rablelor.

Initiațiva legislativă făcută de câțiva parlamentari prevedea ca pentru motociclete impozitul să scadă la jumătate sau chiar mai mult în cazul celor cu o capacitate de peste 1.600 cmc. În timp ce pentru un autoturism cu 1.800 cmc impozitul se diminua cu 30%. La capacități mari de peste 3.000 cmc, reducerea ar fi fost de peste 80% sau 90%. La mașinile sub 1600 cmc însă, impozitul ar fi crescut.

Potrivit Executivului, reducerile propuse ar diminua veniturile bugetelor locale cu aproape 110 milioane de euro, reprezentând 42% din suma care ar fi trebui strânsă în acest an, pentru mijloacele de transport. Mai mult decât atât, produsul intern brut al României ar scădea cu 0,05%

Resurse pe care autoritățile locale le caută cu disperare.

Specialiștii din domeniul auto spun că respingerea proiectului este o măsură care ne salvează de coșmarul unui cimitir de rable.

Proiectul va intra în dezbaterea comisiei de specialitate din Senat, prima cameră sesizată în acest caz.

Sursa: StirileTVR

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.