Marți, 13 Martie 2018 09:38

FOTO - Hal de falsuri! Un vrâncean a mers la târg cu bancnote trase le xerox și colorate cu carioca

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un vrâncean în vârstă de 50 de ani a ajuns să fie anchetat după ce a mers la târgul din Dumbrăveni cu o sumă considerabilă. Problema nu a fost portofelul plin, ci faptul că acesta a ieșit la cumpărături cu bancnote false. Și nu orice fel de falsuri, ci unele grosolane. Practic, bărbatul a încercat să plătească produsele pe care le dorea cu bancnote de 200 de lei trase la xerox, pe care apoi le-a și retușat, "artistic", cu carioca.

Cazul a fost prezentat, într-un stil în ton cu situația, și pe pagina de Facebook a Jandameriei Române. "Un vrâncean în vârstă de 50 de ani a înțeles diferit proverbul românesc «frate, frate dar brânza-i pe bani». Aflat în târgul din Dumbrăveni, acesta a încercat să-și demonstreze talentul la desen, încercând să cumpere brânză și alte produse folosind bancnote xeroxate. Opera sa i-a adus un «vernisaj» la secția de poliție", au transmis reprezentanții instituției, într-o postare însoțită de imagini în care se văd "operele de artă" ale bărbatului.

"În data de 11.03.2018, în jurul orelor 10.30, o patrulă  din Cadrul Jandarmeriei Vrancea, în timp ce desfășura activități specifice pe raza com. Dumbrăveni, a fost sesizată de către o persoană cu privire la faptul că un bărbat de aproximativ 50 de ani încearcă să cumpere produse alimentare din târgul Dumbrăveni cu bancnote de 200 lei ce par a fi contrafăcute. La fața locului a fost depistat numitul M. L, care încerca să cumpere produse alimentare de la numita R. G. În momentul interceptării persoana  a aruncat pe jos 9 bancnote de 200 lei. Fiind întrebat de proveniența celor 9 bancnote  de 200 lei acesta a declarat faptul că «în urmă cu o lună a făcut mai multe copii xerox după o bancnotă de 200 lei venindu-i ideea  de a veni la piață la Dumbrăveni pentru a face cumpărături cu acestea».  Persoana în cauză a fost condusă la sediul S.C.C.O. Vrancea pentru continuarea verificărilor cu privire la cele constatate. Bunurile descoperite asupra persoanei  au fost ridicate  pentru continuarea verificărilor şi întocmirea actelor de sesizare. În speță a fost întocmit dosar cu acte de constatare pentru săvârșirea infracțiunilor de fals de moneda și tentativa de uz de fals", a transmis Jandarmeria Vrancea într-un comunicat citat de Vrancea24.

Sursa foto: Jandarmeria Română

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.