Luni, 16 Aprilie 2018 05:39

DÂMBOVIȚA: Ce localități s-au înregistrat, deja, în programul WiFi4EU

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Municipiul Târgoviște, precum și două orașe și 16 comune din județul Dâmbovița se numără printre sutele de localități din România care s-au înregistrat pe portalul WiFi4EU, pentru a participa la proiectul lansat de Uniunea Europeană, în vederea promovării accesului gratuit la internet wireless pentru toţi cetăţenii şi vizitatori în spaţiile publice, cum ar fi parcuri, piaţete, instituţii publice, librării, centre de sănătate şi muzee.

Înregistrările se fac începând cu 20 martie, iar cea mai recentă situație prezentată de autorități face referire la nu mai puțin de 10.000 de municipalități care s-au înscris în portalul #WiFi4EU, pentru finanțarea punctelor de acces public și gratuit la internet. Printre ele se numără și 19 localități din Dâmbovița: municipiul Târgoviște, orașele Găești și Pucioasa, dar și comunele Aninoasa, Bezdead, Bilciureşti, Dobra , Dragodana, Gura Foii, Gura Ocniţei, Hulubeşti, Malu cu Flori, Moroeni, Moţăieni, Niculeşti, Pietroşiţa, Răzvad, Şotânga și Vulcana-Băi.

Primele cereri de finanţare vor putea fi depuse, începând cu mijlocul lunii mai a acestui an, iar localităţile înregistrate vor putea solicita bonuri valorice dintr-un prim lot de 1.000 de bonuri WiFi4EU, ce vor fi distribuite pe baza principiului "primul sosit, primul servit, precizează Reprezentanţa Comisiei Europene în România. Fiecare țară participantă va primi cel puțin 15 bonuri valorice. Localitățile vor putea utiliza bonurile WiFi4EU pentru a achiziționa și instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în anumite centre ale vieții publice locale pe care le-au ales în acest sens. Costurile pentru întreținerea rețelei vor fi acoperite de localități. Rețele finanțate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate și nu vor colecta date cu caracter personal. Finanțarea va fi acordată numai rețelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente și cu o calitate similară în același spațiu public.

Până în 2020, din bugetul UE vor fi alocate fonduri de 120 de milioane de euro pentru finanţarea echipamentelor de acest fel, potrivit Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.