Joi, 09 August 2018 11:54

Mesajul Jandarmeriei înaintea protestului de mâine: „Nu ne vom confrunta cu cetăţenii. Nu suntem trupe pretoriene“

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Autoritățile nu vor tolera comportamentele violente și nu vor sta impasibile în fața manifestărilor care sunt în afara cadrului legal, a declarat, joi, șeful serviciului de comunicare al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, cu o zi înaintea mitingului diasporei. Pe de altă parte, el a subliniat că Jandarmeria nu este serviciul discreționar al nimănui. 

„De asemenea, nu vom accepta niciun fel de insubordonare civică sau de acțiuni violente care urmăresc destabilizarea socială sau destabilizarea ordinii de drept și a ordinii constituționale”, a adăugat Marius Militaru.

El a îndemnat participanţii la protestul din 10 august să se delimiteze de incitările la violenţă care au apărut în ultimele zile în spaţiul public. „Recomandăm tuturor să se delimiteze cu fermitate de acest tip de afirmaţii care nu fac decât să crească riscul radicalizării la adresa forţelor de ordine, cu scopul de a obţine o reacţie”, a spus Militaru, într-o conferinţă de presă, la sediul Jandarmeriei Române, potrivit Agerpres.

„De asemenea, este foarte important să înțelegem că Jandarmeria nu se confruntă cu cetățenii sau cu participanții la o adunare publică. Rolul nostru este de asigura ordinea de drept, siguranța participanților , dar și a celorlalți care nu au legătură cu protestul. Să ne exprimăm cu toții într-un mod pașnic. Jandarmeria Română este echidistantă politic. Nu suntem trupe pretoriene, nu suntem serviciul discreționar al nimănui, suntem în sprijinul cetățeanului și furnizăm un serviciu public”, a adăugat șeful serviciului de comunicare al Jandarmeriei Române.   

Pe de altă parte, Militaru a ținut să precizeze că Jandarmeria nu va face precizări în legătură cu numărul participanților la protestul diasporei. 

„Dispozitivul nostru va fi dimensionat în mod gradual în funcție de numărul de participanți prezenți în spațiul public. Dacă va fi nevoie de suplimentare, vom face asta”, a declarat, la rândul său, Georgian Enache, purtatorul de cuvânt al Jandarmeriei București.

Sute de români care muncesc şi trăiesc în străinătate se întorc acasă, în aceste zile. Vămile sunt pline, mai ales în vestul ţării. Mulţi dintre ei spun că vor participa la protestul de mâine față de actuala guvernare. La vama Borş, românii din Diaspora au fost întâmpinaţi cu steaguri, iar în mai multe oraşe din ţară oamenii au ieşit în stradă, au strigat lozinci anti-PSD şi au pus la punct detaliile plecării pentru marele protest din Bucureşti.

Sursa: Digi24

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.