Vineri, 14 Septembrie 2018 10:53

Sute de cetăţeni care au semnat pentru campania „Fără penali“, convocaţi de un primar PSD pentru a da explicaţii

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

„Cetățenii care sunt constrânși sau șantajați să scrie sau să semneze diverse declarații sunt rugați să ne contacteze de urgență pentru a le acorda sprijinul juridic în vederea depunerii unor plângeri penale împotriva celor care săvârșesc astfel de fapte", se arată într-o postare de pe pagina campaniei Fără penali în funcţii publice, în condiţiile în care Primăria Vişeu de Sus, condusă de Vasile Coman, i-a convocat pe cetăţenii care au semnat să confirme că  semnăturile le aparţin.

Mai jos, postarea de pe pagina de facebook Fără penali în funcţii publice:

Primarul din Vișeu de Sus, Vasile Coman, exercită presiuni asupra celor 588 de cetățeni care au semnat listele #FaraPenali.

Semnatarii inițiativei sunt convocați la sediul primăriei (vezi imagine stânga) și puși să dea o declarație scrisă că au semnat acele liste.

Acest gest abuziv reprezintă un act de presiune exercitat asupra oamenilor care au decis că nu mai vor să fie conduși de infractori.

Iniţiatorii campaniei au reamintit semnatarilor drepturile pe care le au: Nimeni nu este obligat să răspundă convocării primăriei. Primăria nu poate anula decât acele semnături pentru care primește o contestație scrisă.

Nimeni nu poate fi forțat să dea o declarație împotriva propriei voințe. Validarea semnăturilor nu depinde de recunoașterea în scris a semnăturii. Primăria este OBLIGATĂ de lege să constate validitatea ei dacă nu s-a primit o contestație.

 Cetățenii care sunt constrânși sau șantajați să scrie sau să semneze diverse declarații sunt rugați să ne contacteze de urgență pentru a le acorda sprijinul juridic în vederea depunerii unor plângeri penale împotriva celor care săvârșesc astfel de fapte.

Sursa: Digi24

 

   

2 comentarii

  • Link la comentariu Brod Sâmbătă, 15 Septembrie 2018 13:50 postat de Brod

    Idiotul de primar nu știe că tocmai cei care au semnat o asemenea inițiativă nu se sperie de tâmpeniile lui! La alea pun botul asistații și decerebrații care i-au votat și nu vor semna în veci așa ceva.

  • Link la comentariu Petru Dimofte Vineri, 14 Septembrie 2018 14:38 postat de Petru Dimofte

    Dar de ce , in general, primarii PSD doresc cu ardoare penali in funcții de conducere Nu numai ca doresc, dar lupta din greu pentru asta !

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.