Miercuri, 11 Iulie 2018 14:41

Parohia Schit Lespezi anunță inceperea proiectului: Restaurare si punere in valuare a ansamblului arhitectural medieval al fostului Schit Lespezi

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ANUNȚ DE PRESĂ

Comarnic,  11  iulie 2018

RESTAURARE SI PUNERE IN VALUARE A ANSAMBLULUI ARHITECTURAL MEDIEVAL AL FOSTULUI SCHIT LESPEZI

Parohia Schit Lespezi anunță inceperea proiectului: Restaurare si punere in valuare a ansamblului arhitectural medieval al fostului Schit Lespezi, cod SMIS:117079, ca urmare a semnării contractului de finanțare nr. 2.497, in data de 22.06.2018. 

Proiectul se implementează prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – „Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiții 5.1 – „Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural”.

Proiectul are o valoare totală de 5.059.050,85 LEI, din care: finanțarea nerambursabilă FEDR 4.214.189,36 LEI, finanțarea nerambursabilă de la bugetul național 743.680,47 LEI, cofinanțarea beneficiarului 101.181,02 LEI și valoarea neeligibilă, inclusiv TVA, 0,00 LEI.

Perioada de implementare a Proiectului este de 57 de luni, respectiv intre data de septembrie 2016 si data de 22.06.2021, aceasta cuprinzand si perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Prin implementarea proiectului inițiat de Parohia Schit Lespezi, se dorește îndeplinirea atât a indicatorului Priorității de investiții 5.1: creșterea numărului de obiective de patrimoniu cultural restaurate, cât și a indicatorului de proiect prevăzut în Ghidul Solicitantului: numărul de vizitatori înainte, respectiv după intervenția asupra obiectivului de patrimoniu care beneficiază de sprijin.

Obiectivul general al proiectului: Impulsionarea dezvoltarii orasului Comarnic, judetului Prahova si a regiunea Sud Muntenia, cu accent pe cresterea importantei turismului cultural local, ca factor stimulator al dezvoltarii economiei a regiunii Sud Muntenia, respectand principiile dezvoltarii durabile si protectiei mediului, prin activitati de conservare si restaurare a patrimoniului cultural si al culturii traditionale romanesti.

Obiectiv specific al proiectului: Consolidarea, restaurarea si punerea in valoare a spatiilor existente, in vederea desfasurarii unor functiuni adecvate, compatibile cu statutul de monument istoric si in deplina concordanta cu viata comunitara si punerea in valoare a ansamblului restaurat la standarde europene.

Rezultatele proiectului: Obiectivul de patrimoniu cultural Ansamblul arhitectural medieval al fostului Schit Lespezi  restaurat si cresterea numarului preconizat de vizite la obiectivul de patrimoniu cultural restaurat.

Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale si Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect.       

Pentru detalii suplimentare: Manager proiect – ENOAE VASILE IULIAN– Preot Paroh; tel: +40 720 436 954,

e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.m

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.