Joi, 10 Mai 2018 10:05

Din cauza poluării şi a lipsei dezinsecţiei, la Ploieşti s-au descoperit noi specii de ţânţari

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Tot răul spre bine! Un veritabil chin pentru ploieşteni, înmulţirea exemplarelor de ţânţari înregistrată în ultimii trei ani se dovedeşte mană cerească pentru cercetători, care au descoperit în municipiu cel puţin şapte noi specii de insecte. Se pare că unele ar fi suferit inclusiv mutaţii genetice minore, iar fenomenul e pus pe seama poluării aerului, dar şi a incapacităţii Primăriei de a asigura dezinsecţia.

„Pentru că autorităţile din Ploieşti n-au fost în stare să finalizeze licitaţia pentru dezinsecţie şi nu s-au mai dat bani pentru stropiri de foarte multă vreme, numărul de insecte a crescut necontrolat, observându-se inclusiv o migraţie care îi fascinează pe oamenii de ştiinţă. Am găsit la Ploieşti specii rare, ţânţari care de obicei se găsesc doar în zonele mediteraneene, bondari de Scandinavia şi câteva specii de molii care se găsesc de regulă doar în Sudanul de Sud şi Tanzania. Credem că au migrat mii de kilometri pentru că acolo s-a făcut dezinsecţie, găsind la Ploieşti un mediu proprice”, a precizat Eugen Ţânţăeanu, expert mondial în studierea ecosistemelor.

„Am descoperit şi o specie complet nouă de musculiţă, apărută, credem noi, în urma unor mutaţii suferite datorită poluării din Ploieşti. Practic, exemplarele sunt uşor fosforescente, inactive toată ziua, dar seara se strâng cu sutele în dreptul shaormeriilor şi la parcul de la Sala Sporturilor. Am botezat-o Drosophila benzeno-xilenaria”, a mai mărtusisit expertul.

Acesta este un pamflet, trebuie tratat ca atare, personajele care apar sunt ficţionale, iar orice asemănare cu persoane reale este întâmplătoare şi regretabilă.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.