Joi, 19 Iulie 2018 13:56

Ploieştiul are nevoie de un regulament pentru „raliul de căruţe“. Primarul confirmă

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

S-au dus vremurile în care se făceau liniuţe cu bolizi de lux pe Bulevardul Independenţei. BMW-urile şi modelele Audi sunt deja desuete.

Potrivit surselor, o reţea de căruţaşi îşi face de cap pe străzile din Ploieşti. Aceştia fac liniuţe, demaraje cu scrâşnet de potcoave, depăşiri periculoase pe linia continuă, punând în pericol pietonii şi şoferii care circulă liniştiţi pe aceste străzi. Nu lipsesc drifturile cu frâna de potcoavă.

Interesant este că până acum amatorii de adrenalină cu atelaje nu au fost identificaţi de poliţişti, deşi aceştia se dedau la aroganţe maxime, făcând întreceri chiar şi pe strada Gheorghe Doja, prin faţa sediului Poliţiei Municipiului Ploieşti.

Lucrul acesta este confirmat şi de primarul Ploieştiului, Adrian Dobre: „Din nefericire, cu toţii am observat lucrul acesta, am văzut inclusiv curse de căruţe în faţa sediului Poliţiei Municipiului Ploieşti. Cei care sunt proprietari ai cailor şi ai atelajelor nu respectă nici pe departe regulile care au fost stabilite cu câţiva ani în urmă printr-o hotărâre de consiliu local“.     

Reprezentanţii Poliţiei Locale au reuşit să-i observe timp de câteva secunde, dar cum cursa se desfăşura la orele amiezii, nu au putut interveni, deoarece agenţii de la intervenţii intră în tură după ora 18.

După spusele agenţilor locali, cei mai înrăiţi căruţaşi sunt cei cu pepeni, urmaţi de cei care transportă PET-uri. Interesant este că deşi aceştia circulă cu viteze peste limita legală admisă, reuşesc că vândă pepeni şi alţii să adunde şi PET-uri de pe platformele operatorului de salubritate.

Deşi poliţiştii nu au reuşit să indentifice vreun contravenient, aceştia sunt cunoscuţi la casele de pariuri. Cel mai bine cotat este conductorul Gigi, cu calul „Spaima Intersecţiilor“, urmat de floricel cu iapa „Colectoarea“. Pe locul trei se situează Zoro cu armăsarul „Fier“. Cota pentru a fi prinşi de poliţişti este 40.

Primarul a lansat deja o ofertă de conciliere şi a iniţiat un proiect de hotărâre privind reglementarea curselor, poftindu-i să organizeze aceste raliuri pe circuitul de la Hipodrom unde şi aşa cursele de trap nu prea mai au audienţă.

Neoficial, organizatorii curselor au respins propunerea din cauza faptului că administraţia ploieşteană se află doar la faza studiului de prefezabilitate şi că intrarea în legalitate ar dura peste 2-3 ani.

Acesta este un pamflet, trebuie tratat ca atare, personajele care apar sunt ficţionale, iar orice asemănare cu persoane reale este întâmplătoare şi regretabilă.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.