Miercuri, 09 August 2017 13:42

USR depune plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea pentru abuz în serviciu

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Uniunea Salvaţi România va depune săptămâna aceasta o plângere penală împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pe care îl acuză de abuz în serviciu, fals şi uz de fals pentru convocarea ilegală a sesiunii parlamentare extraordinare, a anunţat purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna.

”În această săptămână USR va depune plângere penală la DNA împotriva lui Liviu Dragnea pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, pentru că neconvocarea Biroului Permanent e caz clasic de abuz în serviciu. Nu au fost îndeplinite condiţiile legale, Dragnea a publicat în Monitorul Oficial o convocare care nu îndeplinea condiţiile prevăzute de Constituţie sau regulament”, a declarat purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, citat de Digi 24.

El a explicat că niciuna dintre condiţiile prevăzute de Constituţie pentru convocarea unei sesiuni extraordinare nu a fost îndeplinită.

”Nicuna dintre cele trei condiţii - solicitarea preşedintelui României, solicitarea Biroului permanent al uneia dintre Camere sau solicitarea a o treime dintre parlamentari - nu a fost îndeplinită, el (Liviu Dragnea - n. red.) a pretins că sunt îndeplinite, explicaţiile cu şedinţa telefonică nu au acoperire în regulament”, a mai spus Barna.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.