Vineri, 13 Aprilie 2018 15:03

Surse: Dragnea pregăteşte o nouă remaniere! Trei miniştri vizaţi

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La mai puţin de trei luni de la instalare, premierul Viorica Dăncilă pregăteşte schimbări în Guvern, au declarat surse politice pentru „Adevărul“. Trei miniştri din Guvernul Dăncilă îşi vor pierde funcţia înainte de vacanţa de vară, potrivit unor surse politice. Motivul: „au mers doar cu viteza întâi“.

Deși Viorica Dăncilă spune că nu se pune problema unei remanieri, surse social-democrate susţin însă că premierul a discutat deja cu Liviu Dragnea câteva mutări în Executiv, care vor fi puse în practică până la sfârşitul sesiunii parlamentare, când se va intra oficial în vacanţă.
„Sunt vizaţi cel puţin trei miniştri care au avut prestaţii sub aşteptări. Dar, deocamdată, nu e nimic bătut în cuie“, susţin sursele. Cei trei miniştri ar fi: Dănuţ Andruşcă (Economie), Valentin Popa ( Educaţie) şi George Ivaşcu (Cultură).

În cele trei luni de când a fost instalat în funcţie, Dănuţ Andruşcă s-a remarcat prin tăcere şi o serie de bâlbe.

Ministrul Culturii, George Ivaşcu, ar fi şi el în pericol de remaniere. Potrivit surselor, atribuţiile lui Ivaşcu ar fi fost deja delegate secretarilor de stat, lăsându-l în acest moment fără nicio putere de decizie în minister. George Ivaşcu s-a remarcat prin decizia de a anula toate cele 2000 de proiecte pentru Centenar depuse anterior, dar şi prin demiterea a 21 de consilieri din Departamentul Identităţii Naţionale şi a doi secretari de stat, Paul Cotîrleţ şi Alexandru Oprean, ambii cu susţinere puternică în PSD.

Valentin Popa, ministrul educaţiei, şi-ar putea încheia experienţa de ministru după numai un semestru. Ministrul Educaţiei este acuzat de rectorii marilor universităţi că oferă bani „cu ură şi răzbunare“, nu în funcţie de performanţă, încălcând astfel orice etică şi, inclusiv, Legea Educaţiei. Acuzaţiile vin după ce opt dintre cele mai cunoscute universităţi au rămas cu mai puţini bani, în urma repartizării cifrelor de şcolarizare, publicată de Ministerul Educaţiei. Este vorba de Universitatea din Bucureşti (are mai puţin cu 60 de locuri bugetate), Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (are mai puţin cu 25 de locuri) Academia de Studii Economice (are mai puţin cu 20 de locuri), Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj (care mai puţin cu 29 de locuri) şi Universitatea de Vest din Timişoara (mai puţin cu 10 locuri). Conducerile acestor instituţii au avut mai multe critici vizavi de modul în care Guvernul PSD-ALDE manageriază domeniile Educaţiei şi Cercetării. În acelaşi timp, Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava, al cărei rector suspendat este chiar actualul ministru al Educaţiei, Valentin Popa, a primit 47 de locuri în plus faţă de anul curent. Totodată, Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB), unde rector a fost Ecaterina Andronescu, s-a ales cu 167 de locuri mai multe, ajungând la un total de 4.775 de locuri, iar Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, condusă de fostul ministru al Educaţiei Sorin Cîmpeanu a primit 40 de locuri în plus faţă de anul trecut. Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti a primit 72 de locuri în plus, ajungând la 1.100 de locuri.

 Sursa: Adevărul

 

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.