Luni, 14 Mai 2018 15:26

Liviu Dragnea către Klaus Iohannis: A fi proamerican înseamnă a fi antieuropean?

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Președintele Klaus Iohannis a spus, sâmbătă, la Blaj, că PSD guvernează după ureche, inclusiv în privința politicii externe și riscă să ducă România la marginea Europei. În replică, Liviu Dragnea, i-a transmis, luni, o întrebare la care să răspundă „nu după ureche“: A fi proamerican înseamna a fi antieuropean?

Cu privire la acuzele aduse de președintele Iohannis că Guvernul face politică externă după ureche Liviu Dragnea a arătat: „A fost un comunicat și în legătură cu situația din Iran, cu protocolul cu Iran. Acel comunicat a fost lucrat de Ministerul de Externe împreună Bogdan Aurescu, care este consilier prezidențial pe politică externă. M-am interesat și eu ulterior. Mandatul primit de reprezentantul diplomatic al României la Bruxelles a fost un mandat foarte echilibrat și eu cred că ministrul de Externe ar trebui să vorbească mult mai clar despre ceea ce conține acest mandat. Președintele Iohannis ori l-a citit și nu-l interesează, ori l-a citit și știa că trebuie să atace“.

Președintele Camerei i-a transmis președintelui o întrebare la care așteptă un răspuns „nu după ureche“.

„Am văzut că dl președinte Iohannis și nu mai el, și cei care îl susțin și aplaudacii din jurul dumnealui, au început să vorbească despre faptul că noi promovăm euroscepticismul că suntem antieuropeni. Eu îi pun o întrebare, că tot a fost în America și s-a lăudat cu 2% din PIB, unde nu are niciun merit: A fi proamerican înseamnă a fi antieuropean? Este o întrebare la care dă un răspuns poate nu după ureche, așa cum prezintă datele mincinoase“, a adăugat Liviu Dragnea.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.